FunBox > Lajk

Ako OVAKO nazovete dete, imate NEOSTVARENE ambicije - IME za bebu otkriva KARAKTER roditelja

Psiholog kaže da u zavisnosti od toga da li birate tradicionalno ili neko drugo ime - to govori o vama više nego što mislite

Izvor: K1info/informer.rs

04/09/2023 > 13:51

podeli vest:

Ako OVAKO nazovete dete, imate NEOSTVARENE ambicije - IME za bebu otkriva KARAKTER roditelja
Foto: Pixabay.com


Izbor imena za novorođenče nije nimalo lak zadatak za buduće roditelje. Lista omiljenih imena se ponekad oduži, a oni nikako da se odluče. Nekada se kod nas striktno poštovao običaj da kum daje ime detetu, ali sve češće se taj posao prepušta roditeljima. 

Psiholozi kažu da odabir imena dosta govori o karakteru mame i tate. Pogledajte šta bi to moglo da govori u vašem slučaju.

Imena poznatih ličnosti

Trend "što neobičnije - to bolje" već godinama vlada među roditeljima, pa sve češće svojoj deci daju imena prema omiljenim likovima iz serije ili poznatim ličnostima. Psiholozi kažu da su takvi roditelji u detinjstvu bili željni pažnje. Stručnjaci tvrde da su oni najčešće imali popularna imena za to vreme, kao i mnogi iz te generacije, pa se nisu razlikovali od drugih.

Starinska imena

Roditelji koji deci daju starinska imena su konzervativni i drže do tradicije.

Neobično ime

Često roditelji žele da izmisle potpuno novo ime tako da neko postojeće malo prilagode promenom nekog slova. U ovakvoj odluci, smatraju psiholozi, vode ih neostvarene ambicije. Počev od neobičnog imena, detetu će i kasnije nametati svoje želje i ciljeve.

Porodična imena

Osobe koje za svoju decu biraju imena članova porodice su sentimentalne. Poštuju svoje korene i trude se da tu ljubav prenesu i mlađima. Imaju stabilne porodice koje drže do svih porodičnih svetkovina.

Uniseks imena

Imena koja pristaju i muškoj i ženskoj deci i dalje su čest izbor. Roditelji koji deci daju takva imena najčešće su vrlo uspešni u svom poslu, a u životu spremni na promene. 

Ostavite komentar