FunBox > Lajk

AMERIKANCI otkrili SARMU i UNIŠTILI recept: Srbi se DIGLI NA NOGE - šta rade ovde MLEKO i SOJA SOS?

Američki TikToker oduševljen sarmom, objavio recept koji nema veze s vezom

Izvor: K1info

30/08/2023 > 13:44

podeli vest:

AMERIKANCI otkrili SARMU i UNIŠTILI recept: Srbi se DIGLI NA NOGE - šta rade ovde MLEKO i SOJA SOS?
Foto: Printscreen/TikTok/thatrecipe.us


Američki TIkToker snimio je kako korak po korak pravi američku varijantu sarme, a Ameri su je nazvali - "damplings". Ono što je učinilo da ovaj video postane viralan kod nas, jesu neoprostive greške u receptu.

Američke sarme se prave tako što se izdubi donji deo glavice svežeg kupusa i unutra sipa mleko. Ljubitelji sarme su se naljutili već u prvoj sekundi videa, ali ovo je tek početak.

Tako spremljena glavica kupusa se stavlja u tiganj i kuva oko 15 minuta. Zatim se izdinstaju luk i mleveno meso. Na izdinstano meso, Amerikanac je dodao dve kašike soja sosa, kao i paradajz pastu (koja više liči na običan kečap). 

Amerikanac nastavlja da šokira srpske korisnike društvenih mreža, pa je u smesu dodao nekuvani, posoljeni pirinač. Začinio, pa počeo da uvija sarme na najčudniji mogući način.

Domaćice se krste levom i desnom kada vide američku varijantu uvijanja sarmi. 

Elem, pn list po list stavlja je u činiju, pa ubacuje smesu i to sve zatvara u loptice. Od pola kilograma mesa dobio je samo sedam sarmi, što znači da su loptice ipak bile lopte. Potom je sve to vratio u tiganj i zalio vodom i paradajz pastom. 

Amerikanac je poručio da će oni koji probaju ovaj recept biti navučeni na ovo jelo, a ono što je dobio u komentarima, mnogo je zabavnije.

"Ovo je neka bezvezna sarma. Em mleko, em slatki kupus, em soja sos i kečap u meso"; "Sva sreća pa je neće spremati nama"; "Misliš, ovo su knedle", samo su neki od komentara iz Srbije.

Ostavite komentar