FunBox > Lajk

Ko je SMESTIO Dizniju: Kompanija POVUKLA kompletno izdanje CRTANOG filma "The Rescuers" zbog ŽENE U TOPLESU

Portparolka Diznija odbila je da kaže ko je odgovoran za uvredljivu fotografiju, ili koji se motiv krije iza ovoga

Izvor: K1info

20/08/2023 > 21:21

podeli vest:

Ko je SMESTIO Dizniju: Kompanija POVUKLA kompletno izdanje CRTANOG filma "The Rescuers" zbog ŽENE U TOPLESU
Foto: Youtube PrintScreen/TheRetroMike


Iako su mnogi Diznijevi filmovi optuživani zbog neprikladnih podsvesnih poruka, prvi i jedini put da je kompanija povukla izdanje dogodio se 1999. godine kada su "The Rescuers" ponovo objavljeni na kućnom videu.

U crtanom filmu, koji je debitovao u bioskopima 1977. godine, našla su se i dva frejma žene u toplesu. Ona se nalazi u prozoru u pozadini dok miševi Bernard i Bjanka lete kroz Njujork na leđima albatrosa.

U pitanju su svega dva od 110.000 frejmova, zbog čega je ubačena žena praktično neprimetna pri normalnoj brzini gledanja. Na prvom izdanju filma na videu 1992. korišćena je druga kopija koja nije sadržavala ženu.

Kada je njeno prisustvo otkriveno u verziji iz '99., Dizni je povukao 3,4 miliona primeraka filma.

Portparolka Diznija, Klaudija Piters, objasnila je da je povlačenje filma u skladu sa "datim obećanjem porodicama da mogu da nam veruju i da se oslone na Diznijev brend koji pruža najbolju porodičnu zabavu".

Međutim, Piters je odbila da kaže ko je odgovoran za uvredljivu fotografiju, ili koji se motiv krije iza ovoga, izjavivši da je to interna stvar koja se dogodila tokom produkcije filma.

Ko je ubacio fotografiju, zbog čega su to uradili i identitet žene u toplesu ostaju misterija.

Ostavite komentar