FunBox > Lajk

MEDVED KOJI MAŠE posetiocima ZOO vrta je SVETSKI HIT: Da li je to samo DOBRO MASKIRANi ČOVEK? (ANKETA)

Uprava zoološkog vrta u Kini tvrdi da je u pitanju sunčani medved, vrsta koja potiče iz Malezije i izgleda drugačije od drugih

Izvor: K1info/euronews.rs

04/08/2023 > 10:11

podeli vest:

MEDVED KOJI MAŠE posetiocima ZOO vrta  je SVETSKI HIT: Da li je to samo DOBRO MASKIRANi ČOVEK? (ANKETA)
Foto: Tanjug/Weng Xinyang/Xinhua via AP


Jedan zoološki vrt u Kini primoran je da se pravda na društvenim mrežama, nakon što su internetom počele da kruže spekulacije da je jedan od njihovih medveda zapravo čovek u kostimu.

Sunčev medved koji živi u Zoo vrtu u Hangdžouu voli da se uspravlja na zadnje noge i pozdravlja posetioce mahanjem, a kada je jedan njegov snimak postao viralan, mnogi su izrazili sumnju da je reč o prevari. 

Teorije o tome da su medvedi zapravo ljudi u kostimima, naročito su podgrejale slike medinih leđa, na kojima mu je koža naborana baš na mestu gde bi se to očekivalo od kostima.

Uprava zoološkog vrta odlučno odbacuje takve spekulacije. Oni kažu da sunčani medvedi, koji inače potiču iz Malezije i inače izgledaju drugačije od drugih pripadnika svog roda. 

- Ja sam medvedica Angela. Juče me je nakon posla pozvao direktor zoološkog vrta i pitao da li sam bila lenja i preskočila, pa pronašla čoveka da me zameni. Dopustite mi da ponovim svima, ja sam medved. Ne crni medved, ne pas – jednostavno medved - stoji u šaljivoj objavi zoološkog vrta na društvenim mrežama.

Foto: Tanjug/Weng Xinyang/Xinhua via AP

 

A šta vi mislite da li je u pitanju čovek ili je zaista medved?

Anketa

Možda je buka koja se podigla na internetu samo puko nagađanje, ali zoo vrtovi u Kini već su bili izloženi javnom podsmehu, nakon što su pokušavali da "podvale" kućne ljubimce poput pasa, kao divlje životinje, piše CNN.

Tako je gradski zoo vrt u centralnoj Henan provinciji 2013. razbesneo posetioce, predstavivši tibetanskog mastifa kao lava. Gosti zoo vrta iznenadili su se kada su u volijeri videli "lava" koji laje.

Još je smeliji bio zoo vrt u Sičuan provinciji, gde je zlatni retriver sedeo u kavezu predviđenom za "afričkog lava".

Ostavite komentar