FunBox > Lajk

Sa POSLA idu kući pevajući, a i PLIVAJUĆI - Evo u kom evropskom gradu ZAPOSLENI umesto ULICA biraju REKU

Ovo im služi da izbegnu saobraćajne gužve, da se opuste, zabave i rekreiraju

Izvor: K1info/b92.net

21/07/2023 > 22:32

podeli vest:

Sa POSLA idu kući pevajući, a i PLIVAJUĆI - Evo u kom evropskom gradu ZAPOSLENI umesto ULICA biraju REKU
Foto: Unsplash.com


Većina ljudi voli da na ili sa posla ide biciklom. Razlozi tome jesu rekreacija, ušteda novca, a samim tim i manje zagađenje, zaštita životne sredine i drugo. Pored bicikle, sada su popularni trotineti, a ima i onih kojima pešačenje ne predstavlja problem.

Međutim, da li ste znali da ima onih koji posle posla vole da do kuće plivaju? O da, dobro ste pročitali, a reč je Švajcarcima. Odmah posle smene bućnu se u reku, iako to i nije baš tako bezbedan postupak.

Naime, u letnjim mesecima, stanovnici Bazela šetaju ulicama grada sa svetlim torbama u obliku ribe. Takozvani Wickelfisch je zapravo vodootporna torba koju koriste za odlaganje stvari kada odluče da plivaju u Rajni.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by WICKELFISCH (@wickelfisch)

Moćna evropska reka u julu i avgustu je izvor zabave za mnoge građane ovog švajcarskog grada na granici sa Nemačkom i Francuskom.

Pa, iako je prosečna letnja temperatura u Bazelu tek oko 25 stepeni Celzijusa, a Rajnu karakteriše veoma brz i nepredvidiv tok reke koji se preporučuje samo najboljim kupačima - mnogi u njoj traže osveženje.

Često ćete videti poslovne ljude kako skidaju odela posle posla na obalama Rajne, odlažu ih u Wickelfisch i plivaju prema kući.

Neki tvrde da na ovaj način žele da se opuste posle posla, dok drugi žele da izbegnu saobraćajne gužve u gradu sa oko 170.000 stanovnika.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by WICKELFISCH (@wickelfisch)

Najveći broj plivača pliva na delu između mosta Švarcvald i Johaniterov i pušta ih struja nizvodno.

Ne samo da je temperamentna reka Rajna namenjena odličnim plivačima, već oko nje nema ni spasilaca. Ako želite da plivate, radite to na sopstvenu odgovornost.

Ostavite komentar