FunBox > Lajk

Knjiga VRAĆENA u BIBLIOTEKU posle 96 godina, kazna za PREKORAČENJE ROKA je više od 1.700 dolara

Ispostavilo se da je knjiga verovatno pripadala originalnoj kolekciji gradske biblioteke i bila deo njenog fundusa na nekadašnjoj lokaciji

Izvor: K1info/Tanjug

27/05/2023 > 15:43

podeli vest:

Knjiga VRAĆENA u BIBLIOTEKU posle 96 godina, kazna za PREKORAČENJE ROKA je više od 1.700 dolara
Foto: Youtube PrintScreen/Inside Edition


Čovek iz Kalifornije vratio je biblioteci knjigu skoro čitav vek posle isteka roka, preneli su mediji.

Džim Peri je ranije ovog meseca vratio oštećenu knjigu "A History of the United States" iz 1892. godine u javnu biblioteku gradića Sent Helena, na severu Kalifornije, prenosi New York Post.

- Ovo je stara knjiga koja je u našoj porodici već pet generacija - rekao je Peri i dodao da bi biblioteka možda bila zainteresovana da je sačuva kao istorijski relikt.

Ispostavilo se da je knjiga istoričara Bensona Losinga verovatno pripadala originalnoj kolekciji gradske biblioteke i bila deo njenog fundusa na nekadašnjoj lokaciji, u zgradi Karnegi, koja je izgrađena 1908. godine.

Knjigu je iz biblioteke uzeo neko iz porodice Perijeve supruge, 1927. godine.

- Čovek koji je vratio knjigu nije izneo mnogo detalja, osim što je pominjao "nešto o svom ocu" - rekla je Kris Krejden, direktorka biblioteke.

Knjiga nije u najboljem stanju i oštećena joj je rikna, dodala je ona.

Procenjuje se da bi kazna za prekoračenje roka za vraćanje mogla biti preko 1.700 dolara, ali "mislim da ni u jednom ne bismo naplatili toliko", rekla je Krejden za KSBW.

Ostavite komentar