FunBox > Lajk

Provukao se NEOPAŽEN: Meteorit IZNENADIO stanovnike Kvinslenda u Australiji

Sigurnosne kamere, mobilni telefoni i kamere u automobilima uhvatile su trenutak kada je meteorit bljesnuo zelenkasto-plavim sjajem

Izvor: K1info

22/05/2023 > 17:46

podeli vest:

Provukao se NEOPAŽEN: Meteorit IZNENADIO stanovnike Kvinslenda u Australiji
Foto: Youtube PrintScreen/7NEWS Australia


Stanovnici Kvinslenda imali su priliku da vide spektakularan prizor kada je nebo osvetlio meteorit koji je potom glasno eksplodirao. Ovo se dogodilo u subotu uveče u 9:22 po lokalnom vremenu.

Sigurnosne kamere, mobilni telefoni i kamere u automobilima uhvatile su trenutak kada je meteorit bljesnuo zelenkasto-plavim sjajem na tamnom nebu.

Snimak sa obližnjeg aerodroma zabeležio je meteorit u silaznoj putanji, pre nego što je nestao u blesku narandžasto-žute svetlosti.

Nije poznato gde je meteorit pao, ali su stanovnici malog grada Krojdona prijavili da su osetili eksploziju i čuli glasan prasak.

Astrofizičarka i profesorka Univerziteta u Kvinslendu, Tamara Dejvis, rekla je za Brisbane Time da je to najverovatnije bio "zalutali" meteorit, što znači da ga stručnjaci nisu predvideli.

- Definitivno izgleda kao meteorit. Meteoriti stalno padaju na površinu naše planete, ali ovaj izgleda kao da je bio prilično veliki jer je bio zaista svetao - rekla je ona.

- Bilo je nekih izveštaja da su ljudi čuli i prasak, koji nastaje kada meteorid prolazi kroz atmosferu jer se kreće brže od zvuka.

Mnogi znatiželjnici dali su se u potragu za mestom gde je pao meteorit, želeći da se dokopaju njegovih fragmenata.

 

Ostavite komentar