FunBox > Lajk

GUSKE pobegle iz KAVEZA i napravile KOLAPS u SAOBRAĆAJU: Čačani ih HVATALI po ulici i pokazali šta su VOZAČI bez TENZIJE

Prizor u centru ovog grada dao je do znanja da se prilikom vožnje može I bez nervoze, sviranja i negodovanja

Izvor: K1info/RINA

16/05/2023 > 18:07

podeli vest:

GUSKE pobegle iz KAVEZA i napravile KOLAPS u SAOBRAĆAJU: Čačani ih HVATALI po ulici i pokazali šta su VOZAČI bez TENZIJE
Foto: RINA


Na pešački prelaz se više ne staje tako često,a migavac prilikom skretanja postaje misaona imenica. Nervozni vozači koji sviraju samo ukoliko ste nekoliko sekundi zakasnili da krenete pošto se upalilo zeleno svetlo na semaforu, ili ste stali da propustite drugog učesnika u saobraćaju. To je, može se reći, mahom saobraćajna kultura u Srbiji.

Međutim, prizor u centru Čačka pokazao je da se može i drugačije. Naime, u glavnoj ulici došlo je do neobične situacije kad su prolaz vozila zaustavile, ni manje, ni više već - guske.

- Bilo je to oko osam sati uveče. Uključivala sam se sa parkinga u jednu od glavnih gradskih ulica. Samo sam odjednom videla kako sva vozila staju i pale sva četiri. Kad sam izašla imala sam šta i da vidim - rekla je Jelena Kolarević i dodala:

- Čovek koji je išao malo ispred mene u kavezu je prevozio guske, međutim kavez se otvorio i one su jedna po jedna iskočile iz prikolice i krenule da šetaju po ulici.

Kada su ugledali ove pernate životinje nasred puta, vozači koji su se zatekli na licu mesta odmah su pritekli u pomoć i krenuli da hvataju guske koliko je ko mogao i da ih vraćaju u kavez. Nije se čulo sviranje, niti negodovanje, nije bilo tenzije, jer se čeka na prolaz već samo mnogo, mnogo smeha.

- Jedan čovek koji se našao tu rekao je: "Da mi je neko pričao da ću rukama po centru Čačka hvatati guske, ne bih mu verovao" i svu su prasnuli u smeh. Bilo je to zaista zanimljivih nekoliko minuta koji su pokazali da solidarnost među ljudima i dalje živi - rekla je Jelena i dodala:

- Svi su se potrudili da pomognu vozaču kome se otvrio kavez i da spasu guske. Tako da je svakako poslata lepa poruka, da kada je potrebno tu smo jedni za druge.

Na svu sreću, sve odbegle guske su vraćene u kavez, a vozač je nastavio svoj put. Ubrzo se raščistila i saobraćajna gužva, nastala zbog nezvanih i neobičnih učesnika.

 

 

 

Ostavite komentar