FunBox > Lajk

Stjuard otkrio koji ZVUK NE ŽELITE da čujete KAD STE U AVIONU: Ovo je RAZLOG ZA PANIKU

Video je skupio skoro milion lajkova i hiljade komentara korisnika TikToka

Izvor: K1info/index.hr

29/04/2023 > 07:15

podeli vest:

Stjuard otkrio koji ZVUK NE ŽELITE da čujete KAD STE U AVIONU: Ovo je RAZLOG ZA PANIKU
Foto: Freepik.com


Jedan stjuard je na TikToku objavio video snimak u kojem objašnjava značenja zvona tokom leta u avionu, uključujući i jedan zvuk koji, kako kaže, nikada ne želite da čujete. 

- Jeste li ikada pre čuli ove zvukove u avionu? Jeste li se ikada zapitali što oni znače? - rekao je stjuard u snimku koji je brzinom svetlosti postao viralan.

Značenje zvona na letu

Zatim je pustio jedno zvono, koje se često čuje na letovima, te pojasnio kako ono znači da je putniku potrebna pomoć osoblja ili da ih putnik poziva iz WC-a, prenosi Index.hr.

- Zvuk dva zvona, visokog i niskog tona, znači da član posade pokušava da dođe do kolege. „Visoko-nisko zvono znači da jedna stjuardesa pokušava da pozove drugu stjuardesu ili da pilotska kabina pokušava nazvati nas- rekao je Tomi.

Zvono koje ne želite da čujete

Međutim, tri zvona mogu biti razlog za zabrinutost.

-  Ako čujete tri od tih visoko-niskih tonova, to znači da je reč o hitnom slučaju - objasnio je stjuard, ali odmah dodao da verovatno „to nikada neće čuti“

Viralni hit

Video je skupio skoro milion lajkova i hiljade komentara korisnika.

- Gotovo pet godina uzastopnog letenja, a nikad nisam ovo znao“, napisao je jedan, dok je drugi dodao: „Zabavne informacije… Uvek sam mislio da je to zvuk koji signalizuje da bi trebalo da vežemo pojas ili tako nešto.“

„Ovde stjuardesa“, napisala je jedna korisnica, koja je dala i savet: „Iako ovo važi za neke avio kompanije, za druge ne važi, tako da ako čujete tri zvona, nemojte još da paničite".

 

Ostavite komentar