FunBox > Lajk

PRIVLAČI NOVAC i poslovni uspeh: Ova biljka radi po principu DOBRIH VIBRACIJA

Biljka krasula, ili drvo novca prema Feng šuiju privlači energiju novca, a lepo se uklapa u svaki ambijent

Autor: Telegraf.rs

07/08/2022 > 08:20

podeli vest:

PRIVLAČI NOVAC i poslovni uspeh: Ova biljka radi po principu DOBRIH VIBRACIJA
Foto: Pixabay.com


Možda ne verujete u feng šui, ali ova kineska veština - poznata i kao geomantija - mnogima donosi blagostanje i osećaj harmonije. Posebna prednost je što se stalno menja, baš kao i život.

Da li ste znali da prema pravilima ove filozofije, postoji biljka koja "privlači" novac i poslovne uspehe? U pitanju je drvo krasula (eng. jade plant; lat. crassula ovata), inače najpopularnije na našim prostorima.

Naravno da vam sama biljka, koju zovu "drvo novca", neće doneti pare i zagarantovanu uspešnu karijeru - ali kažu da "radi" po principu pozitivnih vibracija koje vas mogu motivisati da budete bolji u onome što radite i da, svakako, zaradite više novca.

Krasula ima mesnate listove, pozitivno utiče na posao i privlači energiju novca, a u Aziji se čak prenosi sa kolena na koleno, upravo zbog konotacije koja je prati: takođe, može biti lep poklon.

Foto: Pexel.com

 

 

Neka verovanja nalažu da krasulu treba držati u glavnoj prostoriji u stanu/kući, jer bi ukućanima trebalo da donese više novca. Drugi nazivi za nju su i "dolar drvo" ili "parac", a ime je dobila zbog listova ovalnog oblika koji podsećaju na kovanice novca.

Posebno je bila popularna tokom devedesetih godina, onda je tražnja za krasulom pala, a sada se opet vraća "u modu", budući da se lako uklapa u gotovo svaki enterijer. Ako želite da ovom biljkom oplemenite kancelariju, imajte na umu da je krasula laka za održavanje.

Laka za održavanje

- birajte saksiju sa rupicama

- ne izlažite je direktno sunčevoj svetlosti, ali krasula dobro podnosi letnje vreme

- zalivajte je jednom u dve nedelje

Sigurno se pitate odakle potiče verovanje da baš krasula privlači novac u dom? Kratko i jasno: iz kineske legende. Prema predanju, jedan siromah se molio bogovima da mu donesu bogatstvo. Kada se vratio na svoje imanje, zatekao je ovu biljku u zemlji, a niko nije znao otkud se tu stvorila niti odakle potiče.

Od tog momenta, seljaku se sve u životu preokrenulo i zaradio je mnogo novca zbog plodnog zemljišta. Legenda je postala deo feng šui filozofije, koja nalaže da svaka stvar u datom prostoru ima neku svoju energiju.

Foto: Unsplash.com

 

Ako želite napredak, potrebno je obezbediti dobar protok energije. To je i razlog zašto krasulu treba držati u hodniku sa desne strane, blizu ulazih vrata. Hodnik je, naime, mesto protoka energije u svakom domu, te je simbolično treba postaviti baš tu, kako bi novac tekao.

Ostavite komentar