FunBox > Lajk

Kad zmija PROGUTA aligatora (UPOZORENJE: UZNEMIRUJUĆi SNIMAK)

Na snimku je zabeležen trenutak vađenja aligatora dugačkog jedan i po metar iz burmanskog pitona dužine pet i po metara

Izvor: K1info

04/04/2023 > 15:00

podeli vest:

Kad zmija PROGUTA aligatora (UPOZORENJE: UZNEMIRUJUĆi SNIMAK)
Foto: Twitter Printscreen/Fascinating Footage


Naučnici su izvršili nekropsiju ogromnog gmizavca kako bi iz njega uklonili ostatke aligatora kojeg je piton celog progutao, a video je na Instagramu prva postavila naučnica sa Floride Rouzi Mur.

Ona je navela da su terenski radnici eutanizirali zmiju, a potom je predali istraživačkoj laboratoriji kako bi se izvršila obdukcija i prikupili uzorci.

- Pozvali su nas i rekli da se u pitonu nalazi velika životinja. Mislili smo da je u pitanju jelen ili aligator - rekla je Mur za DailyMail.com.

- Stvarno je šokantno. To mi je prvi put da sam videla ovako nešto. Nikada pre nisam videla pitona sa nečim takvim u sebi.

Na Floridi, burmanski pitoni moraju da budu eutanizirani jer su invazivna vrtsa koja predstavlja veliku pretnju autohtonim divljim životinjama u jedinstvenom ekosistemu Everglejdsa.

Mur je rekla da šokantno otkriće naglašava pitanje invazivnih pitona u Nacionalnom parku Everglejds u Južnoj Floridi, pošto ovi gmizavci imaju dug životni vek, brzo se razmnožavaju i hrane se različitim životinjama.

Veruje se da su burmanske pitone u divljinu pustili neodgovorni vlasnici egzotičnih ljubimaca.

Međutim, posle uragana Endrju iz 1992. godine, za koji stručnjaci kažu da je uništio objekat za uzgoj pitona, veliki broj zmija našao se u obližnjim močvarama, navodi History.com.

 

Ostavite komentar