FunBox > Deus ex machina

LEPE, BRZE, GLASNE I MOĆNE: Pogledajte kako je bilo na jedinom ŽENSKOM MOTO SKUPU u Srbiji

Devojke se druže, zabavljaju, brzo voze i pričaju o tome kako se snaći u tesnom WC-u sa deset slojeva odeće na sebi

Autor: K1

23/07/2022 > 16:43

podeli vest:

LEPE, BRZE, GLASNE I MOĆNE: Pogledajte kako je bilo na jedinom ŽENSKOM MOTO SKUPU u Srbiji
Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

U mestu Dobra pored Dunava, u Adventure Hun Kapu, održana je, posle dve godine pauze, Moto avantura za devojke

Naime, pre tri godine grupa žena organizovala je prvi isključivo ženski moto skup, kako bi se ljubiteljke dvotočkaša povezale, družile i učile jedna od druge.

Od tada interesovanje za ovakvu vrstu skupa raste, pa je ove godine čak šezdeset devojaka iz tri države učestvovalo u Moto avanturi za devojke, koja je održana u prelepom mestašcu Dobra, blizu Golupca.

Reč je o događaju koji ima za cilj da poveže, osnaži i edukuje žene koje voze motocikle. Kroz šalu kažu da ih od moto skupa razlikuje to što nema striptiza, a i manje je alkohola u opticaju jer je program poprilično ispunjen radionicama, vožnjama i slobodnim vremenom koje se koristi za ćaskanje o vezivanju kose i promeni higijenskih uložaka u skučenom wc-u dok na sebi imaš deset slojeva odeće.

Ni približno onome što muškarci zamišljaju da se na ovakvom skupu može desiti.

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

 

Sve to se realizuje pod dirigentskom palicom Društva motociklistkinja Srbije – Drumos. Ovo udruženje postoji od 2019. godine, ali ne privlači previše pažnje javnosti jer kako i same kažu članice ne stižu da mu se posvete u meri u kojoj bi to volele. Nastalo je iz potrebe da postoji pravno lice koje će stati iz svake ženske moto organizacije bila ona vezana za motociklizam kao sport ili motociklizam uopšte.

 

Cilj im je da podele lepe stvari poput tradicionalnog osmomartovskog davanja krvi koje beogradske bajkerke organizuju mnogo godina unazad (mnogo duže nego što udruženje postoji) ili učešće devojaka u motodedamrazijadi.

Da podrži akcije poput roze marama u sećanje na Oliveru, bajkerku koja je preminula od raka i time barem pokuša da podigne svest o značaju preventivnih pregleda i da podršku svima koji se bore.

Cilj im je i da osude primere loše prakse kao što je odbijanje ženskih kandidata za polaganja za A kategoriju.

 

 

Ostavite komentar