FunBox > Deus ex machina

Ovakav bronzani Buick vozio je i Elvis Prisli, a sad mu se svi divili - na Oplencu

Reli prelepih oldtajmera obišao četiri grada Srbije, najveću pažnju privukao je Buick Electra 225 iz 1960. godine

Autor: k1info.rs/rina.rs

05/09/2022 > 12:43

podeli vest:

Ovakav bronzani Buick vozio je i Elvis Prisli, a sad mu se svi divili - na Oplencu
Foto: RINA.rs


Veličanstvena povorka sređenih oldtajmera krenula je iz Beograda, pa preko Mladenovca stigla na Oplenac u Topoli. Drugi po redu Memorijalni reli kraljevića Tomislava okupio je brojne ljubitelje starih automobila, ali i zainteresovane prolaznike, prenosi Rina.

- Bez obzira na godinu proizvodnje ovi oldtajmeri izgledaju kao da su izašli iz fabrike. Prelepi su i ovo je svakako nesvakidašnji prizor na našim ulicama. Neizbežno je bilo i fotograsifenje ispred onih koji su nama bili najlepši - kažu građani Topole.

Najveću pažnju posetilaca privukla je Buick Electra 225 iz 1960 godine. Dužine 5,7 metara, bila je najluksuzniji Buick svog doba, pozicioniran iznad obične Electre i proizvođen samo kao kabriolet i luksuzni hardtop sa četvoro vrata i šest prozora.

Zanimljivo je da je u svojoj pozamašnoj kolekciji automobila, i Elvis Prisli imao Electru 225 u istoj bronzanoj boji. Bila je to najređa boja na tom automobilu i oni danas imaju znatno veću vrednost nego ostale Electre u običnim bojama. 

Kako spolja tako i iznutra, Electra 225 je upečatljiv automobil, pa je jedan od specifičnih detalja Mirromatik brzinomer koji prikazuje skalu zahvaljujući podesivom sistemu ogledala.

Posle izložbe ovih lepotana ispred crkve Svetog Đorđa na Oplencu, kolona neobičnih oldtajmera iz Topole je otišla u Aranđelovac. 

Ostavite komentar