FunBox > Deus ex machina

100. Sajam AUTOMOBILA u Briselu otvara se sutra, a na sajmu... SVA ČUDA SVETA

Febiac, organizator Sajma automobila predstaviće više od 55 izlagača svetske, evropske i belgijske proizvodnje

Autor: K1info/nedeljnik.rs

13/01/2023 > 15:38

podeli vest:

100. Sajam AUTOMOBILA u Briselu otvara se sutra, a na sajmu...  SVA ČUDA SVETA
Foto: Tanjug/AP Photo/Virginia Mayo


Posle dve godine pauze, danas 13. januara, održano je medijsko otvaranje Salona automobila na Expo-u u Briselu u Belgiji, koji će za širu javnost biti otvoren u subotu 14. januara.

U 100. izdanju sajma automobila posetioci će moći da vide laka komunalna vozila, dvotočkaše, sportska i trkačka vozila.

Ova manifestacija će trajati do 23. januara 2023. godine, a dve noći ulaz će bit dostupan svima, i to u ponedeljak 16. januara i petak 20. januar. Febiac, organizator Sajma automobila predstaviće više od 55 izlagača svetske, evropske i belgijske proizvodnje.

Sajam automobila u Briselu ponudiće vam novu priliku da učestvujete na informativnim forumima. Ove forume će voditi neutralni govornici i otvoreni su za sve.

Na ovogodišnjem Sajmu automobila u Briselu, učestvovuje i Alfa Romeo, što je prilika za ovaj italijanski brend, da prvi put predstavi nove Giulia i Stelvio modele, koji su evoluirali u pogledu stila i tehnologije.

Zvezda Alfa Romeo štanda je Tonale, u verzijama Hybrid i Plug-In Hybrid Q4. Tonale predstavlja miljokaz u procesu „od nula do nula“ brenda, u okviru koga će Alfa Romeo postati najbrži brend na svetskoj automobilskoj sceni koji će preći put od nula elektrifikovanih vozila (početak 2022.) do kompletne game vozila sa nultim emisijama u 2027.

Konačno, na radost posetilaca međunarodnog Sajma automobila, tu će biti i model Alfa Romeo 33 Stradale iz 1967. godine, ikona stila i inspirativna muza i najvažnija referentna tačka za dizajnere centra Centro Stile Alfa Romeo. Naširoko prepoznat kao jedan od najlepših automobila ikada dizajniranih, on predstavlja prototip 33-road automobila koji pripada Alfa Romeo muzeju u Areseu.

Kao kruna sajma, 33 Stradale krasiće štand inače prepun novina, i ne samo to, takođe predstavlja najprestižniji i najvredniji automobil na međunarodnom Sajmu automobila u Briselu.

Tonale je najefikasniji Alfa Romeo model ikada proizveden: u pitanju je prvi automobil koji je opremljen NFT digitalnim sertifikatom. Povezanost je na najvišem nivou sa potpuno novim sistemom za informacije i zabavu.

Tonale Plug-In Hybrid Q4 je najsportskija verzija u gami i najbolja u klasi u pogledu agilnosti i dinamike vožnje, i opremljena je posebnim Plug-In Hybrid motor sistemom, sa ukupnom snagom od 280 KS, i posebnim Q4 pogonom na sva četiri točka dizajniranim tako da garantuje najbolje prianjanje i bezbednost. Tu su i najbolji u klasi komfor, kvalitet, prostranost i zvučna izolacija.

Pored Alfa Romea posetioci će moći da vide i BMW Mini Aceman, Fiat Abarth 500e, Citroen Ami Tonic, Bentley Flying Spur S, Ford i druge.

 

 

 

 

 

Ostavite komentar