FunBox > Deus ex machina

GLAVNA ZVEZDA otvaranja mosta na Pelješcu - superautomobil RIMAC NEVERA

Uz velelepni vatromet Rimac Nevera je prva prešla novootvoreni Pelješki most

Autor: Tanjug

27/07/2022 > 13:58 >> 15:30

podeli vest:

GLAVNA ZVEZDA otvaranja mosta na Pelješcu - superautomobil RIMAC NEVERA
Foto: Tanjug/Hina/Daniel Kasap


Sinoć je otvoren most na Pelješcu, a svečano otvaranje obeležavalo se tokom celog jučerašnjeg dana programom koji se odvijao sa obe strane mosta - na odmorištima Brijesta i Komarna.

Glavna svečanost krenula je u 20.15 časova, a kulminirala je oko 22 sata kada je superautomobil - Rimac Nevera uz spektakularni vatromet prva prešla most.

Foto: Tanjug/Hina/Daniel Kasap

 

Na sredini Pelješkog mosta Nevera se mimoišla s automobilom koji je vozio nekadašnji trostruki evropski prvak na brdskim trkama, hrvatski vozač Niko Pulić.

Do sada u istoriji nije postojao automobil poput Rimac Nevere, električni superautomobila nove generacije koji otvara nove dimenzije u uličnim performansama. Sa 1914 konjskih snaga iz četiri elektromotora, Nevera može ubrzati do 100 km/h za 1,85 sekundi, a do 160 km/h na sat za samo 4,3 sekunde.

Ovaj nagrađivani automobil ima zapanjujuće ubrzavanje koje zadržava tokom celog ciklusa punog gasa i dostiže 300 km/h od starta za samo 9,3 sekunde.

Pelješki most je jedan od najznačajnih infrastrukturnih projekata koji povezuje jug Hrvatske s ostatkom države. Most, čija je cjelokupna čelično-betonska konstrukcija ispod i iznad vode zajedno teška kao 30 Ajfelovih tornjeva, finansiran je iz EU-ovih fondova s bespovratnih 357 milijuna eura (85 posto troškova).

 

Ostavite komentar