FunBox > Deus ex machina

Ovo vozilo ima TAJNU: Kako to da polovni KOMBI vredi kao novi Maybach?

Već spolja značka i maska otkrivaju kako ovo nije obični beli dostavljač, već nešto posebno

Izvor: K1info/kurir.rs

30/12/2022 > 16:42

podeli vest:

Ovo vozilo ima TAJNU: Kako to da polovni KOMBI vredi kao novi Maybach?
Foto: pritscreen youtube


Luksuzni kombiji su sve popularniji i omiljeni su izbor poslovnih ljudi na Dalekom istoku. Posebno su traženi u Kini, gde je ponuda itekako bogata.

Oni koji žele baš ovakav model u Evropi ili Americi za pravu ponudu moraju da se obrate nekom od specijalizovanih tjunera u čijem se asortimanu nalaze upravo ovakve prerade.

Jedan takav primerak pojavio se u Americi. Radi se o prerađenom Mercedesu V klase, a stilom je kopiran najbolji od najboljih iz Mercedesove ponude - Maybach. Uzor su bili S klasa i GLS, a autor tjuninga se svojski potrudio ne bi li Maybach stil ugradio u DNK ovog kombija.

Već spolja značka i maska napred otkrivaju kako ovo nije obični beli dostavljač, već nešto posebno. Isto govore i Maybach luksuzne felne, ali pravo iznenađenje krije se u kabini. U pitanju je jedan od najluksuznijih enterijera na četiri točka.

Koncept sa šest sedišta je razrađen do najmanjeg detalja, a korišćeni su isključivo ekskluzivni materijali s naglaskom na kožu i skupoceno drvo. Putnici uživaju u prvoklasnom komforu ventiliranih i grejanoih fotelja s integrisanim odsloncima za noge. Čak je i prednja maska modifikovana da bude u stilu najnovijih Mercedesa sa digitalnim dizajnom kokpita ispod haube.

Ono što nije dirano je motor. Dakle, ispod haube nije V12, već standardni 2.0 turbo motor uparen s devetostepenim automatskim menjačem. Prešao je samo 2200 km, pa ne čudi što je u savršenom stanju.

Recimo i da je preko aukcijske kuće Bring-A-Trailer prodat za 181.000 dolara, što je nešto manje od cene nove Maybach S-klase.

 

Ostavite komentar