Vesti > Beograd

Lampioni za SOFIJU i NEBESKI RAZRED: Fotografija posle koje SUZE same teku

Na ovaj način obeležen je 14. rođendan pokojne učenice "Ribnikara" Sofije Negić

Izvor: K1info/Tanjug

14/09/2023 > 10:54

podeli vest:

Lampioni za SOFIJU i NEBESKI RAZRED: Fotografija posle koje SUZE same teku
Foto: Tanjug/Nebojša Babić


Na Omladinskom stadionu u Beogradu okupili su se drugari, porodica, prijatelji, roditelji ubijene dece i sestre čuvara, ubijenih u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", da obeleže 14. rođendan Sofije Negić. 

Kako je preneo direktor Fonda B92 Veran Matić na portalu Javniservis.net, sinoć su okupljene sve porodice "da bi bili svi zajedno, da zajedno dele tugu i pošalju poruku da su svi jednaki", a druženje je odisalo ljubavlju jednih prema drugima i ljubavlju prema Sofiji i njenom nebeskom razredu. 

 

Ukupno 33 balona, koji simbolizuju Isusove godine, poletela su put Dunava da prenesu svu tugu i ljubav, a 14 lampiona je bilo namenjeno Sofiji za 14. rođendan. 

 

Za Adrianu, Emu, Angelinu, Katarinu, Maru, Dragana, Andriju, Bojanu i Anu je takodje bio namenjen po lampion, na kojima su se pisale poruke. 

Veran Matić je napisao da je to bilo potresno i divno veče u slavu svih vrednosti, čiste duše i dobrote Sofije, stradale dece i Dragana i snažne potrebe da njen i njihov trag ostane, ne samo u sećanjima već i srcima svih prisutnih. 

- Sofija će uvek biti dete Milanke i Slobodana, ali i dete svih nas koji ne želimo da je zaboravimo. Delimo sećanje na lepotu, ali delimo i tugu. Delimo želju da surova ubistva ne budu obesmišljena, već da budu zaveštanje koja će pomoći da škola i društvo postanu bolji, da budu inkubatori pravih vrednosti, plemenitosti i dobrote, a ne samo znanja - naveo je Matić na portalu javniservis.net.

Podsetimo, u pucnjavi u školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru 13-godišnji Kosta K. ugasio je 10 života i ranio je šestoro dece i nastavnicu istorije. 

Samo dan kasnije iz automatskog oružja Uroš Blažić (20), ubio je osam i ranio 14 mladih u selima Malo Orašje i Dubona, nakon čega ga je jurilo 600 policajaca.

Srbija će zauvek pamtiti nevine žrtve dečaka ubice Koste K, kao i sve ubijene i ranjene u školi i kod Mladenovca.

Ostavite komentar