Sport > Košarka

KATASTROFA Partizana u POSLEDNJOJ četvrtini! Vodili +13 i SVE PROSULI za 10 minuta!

Košarkaši Partizana od izgubili su od Olimpijakosa rezultatom 74:69 u okviru 32. kola Evrolige.

Izvor: K1info

Autor: Đorđe Gvero

28/03/2024 > 20:15

podeli vest:

KATASTROFA Partizana u POSLEDNJOJ četvrtini! Vodili +13 i SVE PROSULI za 10 minuta!
Foto: Tanjug/Marko Đoković


Partizan sada ima skor 14-18 i sve je dalje od plasmana u plej-in, a Olimpijakos ima skor 20-12.

Utakmica je počela minutom ćutanja za žrtve terorističkog napada u Moskvi u kojem su u petak život izgubile najmanje 143 osobe.

Domaćin je i bez Zeka Ledeja bolje otvorio utakmicu i posle prve deonice vodio je 22:17.

Partizan je serijom 8:2 okončao prvo poluvreme za 40:32 posle 20 minuta igre.

Foto: Tanjug/Marko Đoković

 

Prvu dvocifrenu prednost Partizan je imao u 24. minutu (46:36), a u poslednjih 10 minuta se ušlo rezultatom 59:46.

Gosti su se serijom 12:0 na početku četvrte četvrtine u potpunosti vratili u meč, Partizan je bio bez koša više od tri minuta. Olimpijakos je poveo 64:61 na četiri minuta pre kraja, a u poslednjih 105 sekundi se ušlo vođstvom gostiju 68:65, posle toga Partizan nije uspeo da se vrati.

Najefikasniji u redovima Partizana bio je kapiten Kevin Panter sa 19 poena, pratio ga je Frenk Kaminski sa 14, Bruno Kaboklo je dao 13, a Pi Džej Doužer 12.

Foto: Tanjug/Marko Đoković

 

Gosti su bili lišeni povređenih srpskih reprezentativaca Filipa Petruševa i Nikole Milutinova, koji je na početku meča žestoko izviždan iako je nekadašnji član Partizana. Obojica su izostala zbog povreda.

Olimpijakos je ka pobedi predvodio Najdžel Vilijams-Gos sa 17 poena, 13 je dao Kostas Papanikolau, 11 Tomas Vokap, a 10 Ajzeja Kenan.

Partizan u narednom kolu gostuje Albi.

 

Standings provided by Sofascore

 

 

 

UŽIVO:

1. četvrtina:

Prve poene na meču postiže Bruno Kaboklo, postiže trojku nakon što je ostao sam na krilu i Partizan vodi 3:0. Kostas Papanikolau vraća trojku u sledećem napadu i dolazi Olimpijakos do izjednačenja. Bruno Kaboklo i Mateuš Ponitka donose prednost Partizanu, ali je Ajzea Kenan svojom trojkom smanjio odmah tu prednost na 7:6. Na televizijski tajm-aut se odlazi rezultatom 11:9 za Partizan. Nakon što je Ajzea Kenan pogodio iz jednog sjajnog solo prodora, na drugoj strani su pogađali Kevin Panter i Frenk Kaminski, tako da je Partizan otišao na 20:13 na minut do kraja prve četvrtine. Frenk Kaminski snažno zakucava i povećava prednost Partizana. Prva četvrtina na kraju završava rezultatom 22:17.

 

2. četvrtina:

Drugu četvrtinu su oba tima otvorila serijom promaša, tako da se na prve koševe čekalo preko minut i po, a postigao ih je Frenk Kaminski koji je bio polovičan sa linije za slobodna bacanja. Mozes Rajt pogađa trojku, zatim i slobodna bacanja, Olimpijakos prilazi na 25:23 i klupa Partizana je zatražila tajm-aut. Alen Smailagić je udara neverovatnu blokadu Mozesu Rajtu i zatim u kontri pogađa trojku i Partizan odlazi na 28:23. Olimpijakos pravi mini seriju i izjednačava na 28:28. Pi Džej Doužer je vezao četiri poena u poslednjoj minuti, Partizan odlazi na 34:30 i Olimpijakos traži tajm-aut. Mateuš Ponitka je uspeo da iznudi slobodna bacanja, a nakon toga i nesportski faul je sviran nad njim tako da će imati četiri slobodna bacanja i novi napad. Partizan je uspešno realizovao sve u ovom napadu i na poluvreme se odlazi sa 40:32 za crno-bele.

Foto: Tanjug/Marko Đoković

 

3. četvrtina:

Tomas Vokap donosi prve poene u drugom poluvremenu i Olimpijakos smanjuje na 40:34. Partizan vezuje šest poena u mini seriji i odlazi drugi put u meču na dvocifrenu prednost, sada je 46:36. Partizan igra odlično u ovoj četvrtini, Bruno Kaboklo je dobio dobru loptu koju je prihvatio u reketu, izbacio je svog čuvara i snažno zakucao za 50:38, tako da je klupa Olimpijakosa zatražila tajm-aut. Pi Džej Doužer je pogodio jednu dvojku, a na drugoj strani Ajzea Kenan pogađa trojku tako da je Olimpijakos smanjio na 52:41. Kevin Panter vezuje pet poena i Partizan sada vodi 57:46, do kraja treće četvrtine je ostalo pola minuta. Treća četvrtina završava rezultatom 59:46.

 

4. četvrtina:

Ponovo je Tomas Vokap poenterski otvorio četvrtinu za svoj tim kao što je to učinio u prošloj četvtini, Olimpijakos prilazi na 59:50 i klupa Partizana je zatražila tajm-aut. Najdžel Vilijams-Gos pogađa neverovatnu trojku od tablu, a nakon toga Tomas Vokap pogađa uz dodatno slobodno bacanje i sada je Olimpijakos prišao na 59:58. Bruno Kaboklo daje pas za Mateuša Ponitku preko celog terena i Partizan odlazi na 61:58. Olimpijakos preokreće rezultat i vodi grčki tim 64:61. Partizan preko Kevina Pantera preokreće na 65:64. U poslednji minut se ulazi rezultatom 69:67 za Olimpijakos. Utakmica završava rezultatom 74:69 za Olimpijakos.

Ostavite komentar