Showtime > Celebrity

Nova PRAVILA za Evroviziju! Tiču se glasanja, ali i PET PRIVILEGOVANIH država!

Kako navodi eurovision.tv, u prvom će polufinalu tako nastupiti Nemačka, Švedska i Velika Britanija, a u drugom Francuska, Italija i Španija

Izvor: K1info

Autor: Ognjen Nestorović

12/03/2024 > 17:42

podeli vest:

Nova PRAVILA za Evroviziju! Tiču se glasanja, ali i PET PRIVILEGOVANIH država!
Foto: Skrinsot/Youtube


Nakon što je izabrano svih 37 zemalja takmičara Eurosonga, organizatori su najavili nove promene u takmičenju.

Po prvi puta će zemlje iz grupe "Velikih 5'' (Francuska, Nemačka, Italija, Španija i Velika Britanija), kao i zemlja domaćin Švedska, nastupiti u polufinalnim večerima, što do sada nisu radili.

Prethodnih godina nisu nastupali, već bi se u polufinalnim večerima pustio samo kratki isečak s proba predstavnika tih zemalja, a onda bi nastupili u samom finalu.

Kako navodi eurovision.tv, u prvom će polufinalu tako nastupiti Nemačka, Švedska i Velika Britanija, a u drugom Francuska, Italija i Španija.

Osim polufinala, menjaju se određene stvari i kod glasanja u finalu koje će biti duže nego inače. Ono će se otvoriti 11. maja, i to tik pre nego što krene prvi nastup. Gledaoci će moći da daju svoj glas čim završi nastup njihovog favorita. Drugačije je to od dosadašnje praske kada se moglo glasati tek nakon što su sve pesme izvedene.

Glasanje je drugačije i za fanove Eurosonga, a koji ne dolaze iz država koje se takmiče. Oni će imati gotovo 24 sata da glasaju za svoje favorite.

Ostavite komentar