Priče > Društvo

VLADIKA STEFAN služio LITURGIJU u HRAMU SVETOG SAVE: Neka da Bog da vidimo ono što je loše u nama

Prenosim blagoslove našeg Patrijarha koji je na KiM, tamo gde je najveća svetinja, svetinja rađanja, rekao je Vladika Stefan

Izvor: K1info/Tanjug

Autor: Mina Duduković

07/01/2024 > 11:08

podeli vest:

VLADIKA STEFAN služio LITURGIJU u HRAMU SVETOG SAVE: Neka da Bog da vidimo ono što je loše u nama
Foto: ATA Images


Vikarni episkop remezijanski Stefan služio je svetu arhijerejsku Liturgiju u Hramu svetog Save na Vračaru povodom praznika Rođenja Bogomladenca i preneo blagoslove Patrijarha Porfirija koji je na Kosovu i Metohiji.

- Prenosim blagoslove našeg Patrijarha koji je na KiM, tamo gde je najveća svetinja, svetinja rađanja. Neka se KiM rodi i neka i ono vaskrsne. Gospode pomozi našem neverju da budemo veći vernici i da više verujemo u to što je Bog za nas učinio i onda nikakve muke neće biti među nama. Neka ste blagosloveni i Hristos se rodi - rekao je Vladika Stefan objavljeno je na sajtu televizije Hram.

Kako je navedeno, episkopu Stefanu sasluživalo je sveštenstvo i đakonstvo Arhiepiskopije beogradsko-karlovačke, u molitvenom prisustvu mnogobrojnog vernog naroda.

 

- Neka da Bog da vidimo ono što je loše u nama, a ono što je dobro u nama da Vaskrsava na današnji sveti i čisti dan kada je Hristos rođen - rekao je Vladika Stefan.

 

Ostavite komentar