Lifestyle > Mozaik

Žene ne znaju da OVI PREDMETI mogu da se PERU u VEŠ MAŠINI: Olakšava život i čišćenje, a IZNENADIĆETE SE o čemu je reč

Veš mašina može da bude najbolji saveznik u spremanju kuće ukoliko je koristite na mudar način

Izvor: K1info

Autor: Simona Stanković

17/03/2024 > 18:46

podeli vest:

Žene ne znaju da OVI PREDMETI mogu da se PERU u VEŠ MAŠINI: Olakšava život i čišćenje, a IZNENADIĆETE SE o čemu je reč
Foto: Shutterstock


Najbolji saveznik u spremanju i čišćenju tvog doma je mašina za veš. Međutim, da li znaš da mašina za veš može da podnese mnogo više od odeće i da ti bude pomoćnik i u čišćenju drugih kućnih predmeta, koji mogu da imaju korist od prolaska kroz centrifugu?

Donosimo 5 iznenađujućih predmeta koje možeš prati u veš mašini.

Plastične zavese za tuš kabine

Uz mrlje od tvrde vode, ostatke sapuna i zaostalu vlagu plastična zavesa za tuš kabine može da postane prilično gruba i pravi izvor buđi. Ako koristiš plastičnu zavesu za svoju tuš kabinu, možeš redovno da je pereš u veš mašini na hladnoj vodi. 

Foto: Shutterstock

 

Patike

Idealno rešenje za čiste patike je veš mašina. Potrebno je da prethodno skinemo sa njih pertle i da izvadimo uloške, te ih prati na najnižoj temperaturi.

Joga prostirke

Zajedno sa peškirima ili posteljinom možeš da pereš svoju joga prostirku u veš mašini, naravno na osetljivom ciklusu, na niskoj temperaturi. Pre centrifuge bilo bi poželjno da izvadiš prostirku iz veš mašine i staviš je da se suši na svežem vazduhu, te da bude čista i mirisna za tvoj sedeći joga trening.

Najdragocjeniji predmeti mališana mogu da postanu ozbiljno prljavi. Međutim, sve dok takve igračke nemaju muzičke kutije u sebi ili preterane ukrase lako ćeš da ih održavaš perući ih u veš mašini. Trik je u tome da plišane igračke staviš u jastičnicu ili vrećicu za veš i na taj način ih opereš na niskoj temperaturi.

Ogrlice i povodci za kućne ljubimce

Sve dok na njima nema puno klinova ili drugih ukrasa, ogrlice i povodci za kućne ljubimce bez kože možeš osvežiti u veš mašini. Budući da su ogrlice direktno na vratu kućnih ljubimaca odaberi deterdžent namenjen osetljivoj koži kako ne bi došlo do neželjenje iritacije na koži tvog krznenog prijatelja.

Ostavite komentar