Lifestyle > Hi-Tech

Ovo se nekima neće svideti: WHATSAPP najavio PROMENE, evo O ČEMU se radi

Oni koji ne koriste beta verziju aplikacije neće osetiti da se pravilo menja do sledeće godine

Izvor: K1info/index.hr

22/11/2023 > 08:01

podeli vest:

Ovo se nekima neće svideti: WHATSAPP najavio PROMENE, evo O ČEMU se radi
Foto: Unsplash.com/Pixabay


Pravljenje rezervnih kopija WhatsApp poruka na Google disku će početi da se računa u skladište u oblaku Google naloga za korisnike WhatsApp beta verzije i to početkom sledećeg meseca.

Oni koji ne koriste beta verziju aplikacije neće osetiti da se pravilo menja do sledeće godine, kada će promena "postepeno" biti uvedena na sve Android uređaje.

Lični Google nalozi obično dolaze sa 15 GB besplatnog skladišta u oblaku koji dele Gmail, Disk i Fotografije. Google je naglasio da je to čak tri puta više od većine mobilnih platformi. Međutim, vrlo je lako dostići ili premašiti tih 15 GB, u zavisnosti od toga koliko slika i datoteka korisnik napravi rezervnu kopiju i otpremi.

Google je, takođe, povezao svoje alate za upravljanje skladištem kako bi olakšao uklanjanje velikih datoteka ili fotografija koje korisnicima više ne trebaju da bi oslobodili prostor, naveli su u svom saopštenju. Takođe, možete da izbrišete stavke iz WhatsApp tako da više neće da budu uključene u sledeću rezervnu kopiju.

Korisnici imaju mogućnost kupovine dodatnog prostora za skladištenje od Google One koji košta najmanje dva američka dolara mesečno za 100 GB.

Foto: Unsplash.com/Pixabay

 

Kompanija obećava da će uskoro korisnicima koji ispunjavaju uslove obezbediti "ograničene, jednokratne promocije za Google One".

Ova promena će uticati na one korisnike koji prave rezervnu kopiju svoje istorije ćaskanja koristeći svoj lični nalog. U slučaju Workspace naloga, WhatsApp neće zauzimati nikakav prostor za skladištenje u oblaku.

Podsećanja radi, 2018. godine, WhatsApp i Google su objavili da korisnici mogu da sačuvaju svoju istoriju ćaskanja na WhatsApp na Drive, a da je ne računaju u kvotu za skladištenje.

 

Ostavite komentar