Lifestyle > Hi-Tech

Čim se na Twitter vratila čuvena PLAVA PTIČICA, Dogecoinu je VRTOGLAVO PALA CENA: Šta je tajna čuvenog psa?

Poznato je da je vlasnik Twittera, Ilon Mask, veliki ljubitelj simpatičnog Šiba Inu psa, koji je kao kriptovaluta napravljen iz šale

Izvor: K1info/telegraf.rs

07/04/2023 > 19:02

podeli vest:

Čim se na Twitter vratila čuvena PLAVA PTIČICA, Dogecoinu je VRTOGLAVO PALA CENA: Šta je tajna čuvenog psa?
Foto: Unsplash.com


Čim se na Twitter vratila čuvena plava ptičica, dodžkoinu (Dogecoin) je vrtoglavo pala vrednost.

Naime, proteklih nedelju dana Twitter je zamenio svoj logo na početnoj stranici fotografijom psa, rase Šiba Inu, koji je već godinama veoma popularan na internetu kao mem. Poznat je kao "Doge" i obeležje je poznate kriptovalute.

Međutim, ubrzo je Twitter vratio čuvenu plavu ptičicu, a vrednost Dodžkoina odmah je pala za 9 odsto.

Poznato je da je vlasnik Twittera, Ilon Mask, veliki ljubitelj simpatičnog Šiba Inu psa, koji je kao kriptovaluta napravljen iz šale, a korišćen je za kupovine unutar Tesle, još jedne kompanije čiji je vlasnik.

Zamena ptičice simpatičnim psom desila se nekoliko dana pošto je ova društvena mreža počela da menja svoj sistem verifikacije. Nekim nalozima sa takozvanom "starom verifikacijom", uklonjene su plave značke.

Foto: Tanjug/AP Photo/Gregory Bull

 

Ostali su zadržali svoje statuse tako što su se pretplatili na Twitter Blue servis ili su verifikovali svoj stari nalog.

Mnogi su mislili da je korišćenje popularnog mima kao logoa deo prvoaprilske šale, a od trenutka od kad je zamena izvršena, cena Dodžkoina je prvo porasla za čak 30 odsto, sa 7,7 na 10 centi, a Dogecoin je ušao u teme u trendu na Twitteru.

Međutim, iste sekunde kada je ovaj simpatični pas skinut, vrednost novčića je pala za čak 9 odsto. Danas on vredi 8,4 centi, što je znatno manje u poređenju sa skokom od ponedeljka, kada je vredeo 10,5 centi.

 

 

 

Ostavite komentar