Kultura > Knjige

Održana promocija knjige Srđana M. Dojkovića "Kuća na pozorišnom trgu - Svet satkan od snova"

Uz autora, promociji su prisustvovali istaknuti dramski i muzički umetnici, solisti opere, kao i Ansambl za ranu muziku Renesans

Autor: K1/Tanjug

07/07/2022 > 10:57

podeli vest:

Održana promocija knjige Srđana M. Dojkovića "Kuća na pozorišnom trgu - Svet satkan od snova"
Foto: Tanjug/Rade Prelić/nr


Multimedijalna scenska promocija knjige pozorišnih priča "Kuća na pozorišnom trgu - Svet satkan od snova”, u prisustvu autora Srđana M. Dojkovića, održana je večeras u Čitaonici Fonda umetnosti Biblioteke grada Beograda.

Dojković je rekao da je njegova knjiga "zapis o prohujalom vremenu, o životu i smrti, o veri, ljubavi, nadi, mudrosti, čovečnosti, i umetnosti, ali i putopisno svedočanstvo o gradovima, zemljama i narodima koji su ovekovečeni književnim rečima".

Foto: Tanjug/Rade Prelić/nr

 

On je bio domaćin i voditelj višeslojne umetničke promocije, a učestvovali su dramski umetnici Boško Puletić, Gojko Baletić, Vjera Mujović i Zoran Maksić, koji su čitali odlomke iz knjige.

Učestvovali su i solisti opere Željka Zdjelar, Danijela Jovanović, Ilija Nikolić, kao i pijanistkinje Nevena Živkocić i Marija Dojković.

Foto: Tanjug/Rade Prelić/nr

 

Na sceni Čitaonice Odeljenja umetnosti BGB takođe su nastupili Ansambl za ranu muziku Renesans na čelu sa Pavlom Aksentijevićem, te vokali Ivan Milinković i Gordana Lazarević sa čuvenom numerom "Vidovdan", Pevačka grupa "Belkoro" koju čine profesionalni pevači Hora Opere NP u Beogradu, Mina Radoja - baletski umetnik NP i drugi.

Ostavite komentar