FunBox > Lajk

VIRALAN snimak: Tiktokerka pokazala TAMNU STRANU tehnologije

Zvezda Tik Toka je objasnila da je želela da testira granice nove tehnologije, koja je dovela do mnogo novih mogućnosti za prevaru i veze

Autor: K1 info/Net.hr

13/08/2023 > 19:14

podeli vest:

VIRALAN snimak: Tiktokerka pokazala TAMNU STRANU tehnologije
Foto: PrintscreenTik Tok/miadio


U viralnom Tik Tok snimku , 22-godišnja Mia Dio tvrdila je da se njen dečko, Bili, ponašao sumnjivo. Dio , koja ima 5,2 miliona pratilaca na ovoj mreži, odlučila je da istraži stvari uz pomoć veštačke inteligencije.

Koristeći AI softver, ona je uspela da iskopira Bilijev glas za telefonski razgovor s jednim od njegovih prijatelja.

U snimku razgovora, njegov prijatelj navodno potvrđuje najgoru noćnu moru influenserke- da je Bili prethodne večeri poljubio drugu osobu. 

Video je brzo postao viralan, te prikupio 2,7 miliona pregleda i komentara i svi hvale ovaj trik za otkrivanje preljubnika.

Htela da testira granice tehnologije

No sada je otkrila da je sve bio deo eksperimenta. 

Ovaj video je bio šala za moje obožavaoce, i moj dečko i prijatelj su u tome bili uključeni - otkrila je Dio u intervjuu za NeedToKnow.co.uk.

- Iznenađeni smo brojem ljudi koji su poverovali da se ovo dogodilo - rekla je Dio sa osmehom.

@miadio I cloned my boyfriends voice using #AI to find out if he was cheating on me. #fyp #cheating #boyfriend #voicecloning ♬ original sound - Mia Dio

Zvezda Tik Toka je objasnila da je želela da testira granice nove tehnologije, koja je dovela do mnogo novih mogućnosti za prevaru i veze. 

 - Mislim da je uz tehnologiju i društvene medije mnogo lakše ljudima da varaju jer postoji toliko puno pristupa -  rekla je Dio. 

- S druge strane, mnogo je lakše biti uhvaćen, zbog čega verujem da postoji takva epidemija preljuba.

Iako su ona i njen dečko još uvek zajedno, Dio je rekla da bi ovakav trik "uštedeo mnogo vremena" s njenim prethodnim bivšim partnerom koji je bio preljubnik. 

- Definitivno su mi se javile druge devojke sa sličnim brigama-  zaključila je.

No njen eksperiment pokazao je i tamnu stranu tehonologije - koliko je lako, čak i nekome bez prevelikog tehnološkog znanja, lažirati nečiji glas i ukrasti mu identitet.

Ostavite komentar