FunBox > Lajk

"Na kitarata Vasko Žabata", ili kako je jedan spot zaludeo Balkance

Bugarska narodna pesma stara osam godina postala je hit na društvenim mrežama, a mladi su od nje napravili trend

Autor: index.hr

16/08/2022 > 15:33

podeli vest:

"Na kitarata Vasko Žabata", ili kako je jedan spot zaludeo Balkance
Foto: Youtube PrintScreen


Ako ste ovih dana makar zavirili na društvene mreže, sigurno ste čuli stihove: "Na kitarata Vasko Žabata, toi ste sviri dragi gosti samo za vas." 

Bugarska narodna pesma stara osam godina postala je hit na društvenim mrežama, a mladi (pogotovo iz zemalja regiona) od nje su napravili trend. Iako je na prvo slušanje potpuno bizaran i besmislen, tekst zapravo govori o gitaristi Kamčija orkestra, čoveku po imenu Vasko Žabata.

"Na gitari je Vasko Žabata, on će svirati, dragi gosti, samo za vas", govori pamtljivi stih koji je preplavio društvene mreže. Pesma, koja je već preimenovana u "Vasko Žabata", u originalu se zove "Kombajna-vršačka". 

Otkad je postala hit, pesma je na YouTube-u pregledana preko četiri miliona puta. 

"Ne znam kako radi heroin, ali je verovatno slično ovome. Treći dan ne prestaje telo da mi traži ovaj natprirodno slušljiv zvuk", "Veliki hit u Srbiji. Pozdrav za lude Bugare", "Što duže slušam i gledam, sve više otkrivam savršenstvo ovog remek-dela", "Živeo Vasko Žabata, hvala mu što je svima nama poklonio ovakav klasik žanra", samo su neki od komentara na YouTubeu.

Pesma je inspirisala i brojne mimove.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ostavite komentar