Sport > Košarka

Crvena zvezda SLAVILA i imaće MEČ LOPTU u Areni!

Košarkaši Crvene zvezde savladali su ekipu Partizana rezultatom 80:73 i poveli sa 2:0 u finalnoj seriji ABA lige.

Izvor: K1info

Autor: Đorđe Gvero

15/05/2024 > 19:30

podeli vest:

Crvena zvezda SLAVILA i imaće MEČ LOPTU u Areni!
Foto: K1info/Starsport


Košarkaši Crvene zvezda savladali su ekipu Partizana u drugoj utakmici finalne serije ABA lige rezultatom 80:73 i tako stigli do meč lopte pred sledeći meč.

U meču koji su crveno-beli igrali kao domaćini u hali "Aleksandar Nikolić" viđen je interesantan i izjednačen duel koji je Zvezda rešila u svoju korist tek tri minuta pre kraja.

Najefikasniji u timu Crvene zvezde bio je Nemanja Nedović koji je imao nestvarno poluvreme i ubacio 21 poen za 20 minuta igre, ali je na tom zbiru poena ostao do kraja meča. Njega je pratio Džoel Bolomboj sa 10 poena.

U poraženom timu najefikasniji je bio Džejlin Smit sa 12 poena, dok ga je najbolje pratio Bruno Kaboklo sa 11 poena.

U sledećoj utakmici serija se seli u Beogradsku arenu gde će Partizan biti domaćin i igraće se u nedelju uveče.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

UŽIVO:

1. četvrtina:

Pi Džej Doužer otvara drugu utakmicu svojim poenima sa poludistance karakteristične za njega, zatim nakon promašenog šuta Zvezde ponovo pogađa identičan šut i Partizan vodi 4:0. Crvena zvezda dolazi do prvih poena preko Dejana Davidovca, zatim Nemanja Nedović pogađa u kontri i crveno-beli smanjuju na 4:3. Na televizijski tajm-aut se odlazi sa 11:6 za Crvenu zvezdu. Partizan nakon tajm-auta je uspeo da zaigra dosta bolje, da pogodi dve trojke i dolazi do izjednačenja, 16:16. u poslednji minut se ulazi rezultatom 19:16 za Partizan. Na kraju prve četvrtine rezultat je 19:17 za Partizan.

 

2. četvrtina:

Alen Smailagić krade loptu igračima Crvene zvezde i zakucava u kontri za povećanje prednosti 21:17. Nemanja Nedović pogađa na drugoj strani uz faul i smanjuje rezultat na 21:20. Crvena zvezda preko Nemanje Nedovića i Treja Tomkinsa dolazi do preokreta i vode 28:23, tako da je klupa Partizana prinuđena da zatraži tajm-aut. Partizan je nakon tajm-auta zaigrao mnogo bolje, smanjuje na 28:27 i sada je na jednu loptu zaostatka za rivalom. Nemanja Nedović je odigrao tri sjajna vezana napada za Crvenu zvezdu i sada odlaze na osetniju prednost od 34:27. Partizan je uspeo da odgovori na Zvezdinu seriju, smanjuje rezultat na 36:33 i sada je klupa Zvezde usled slabije igre u napadu zatražila tajm-aut. Partizan je uspeo da izjednači u poslednjem napadu i na poluvreme se odlazi sa 38:38 na semaforu!

 

3. četvrtina:

Jago Dos Santos pogađa jedno lako polaganje i time otvara drugo poluvreme, sada Zvezda vraća prednost na svoju stranu 40:38. Kevin Panter pogađa iz reketa i donosi izjednačenje. Crvena zvezda je nešto bolje zaigrala u napadu, uspeli su da naprave seriju 5-0 i sada vode 48:44 i tim rezultatom se odlazi na televizijski tajm-aut. Nakon televizijskog tajm-auta Crvena zvezda je zaigrala mnogo bolje u oba pravca, naterali su Partizan na neke promašaje, a u napadu su to kaznili poenima iz tranzicije i otišli na 56:47 što je i najveća prednost jednog tima na ovom meču. U poslednji minut se ušlo rezultatom 59:56 za Crvenu zvezdu. Kraj treće četvrtine, rezultat je 61:57 za Zvezdu.

 

4. četvrtina:

Poslednju četvrtinu otvara Džejlin Smit novom trojkom i smanjuje prednost na 61:60. Na drugoj strani nakon dugo vremena pogađa Trej Tomkins novu trojku i vraća prednost na četiri poena. Crvena zvezda kažnjava Partizan iz reketa, brzo odlaze na 70:62 i sada je klupa Partizana prinuđena da traži novi tajm-aut. Uspeo je Partizan da napravi seriju 4-0 i da priđe na 70:66 na pet minuta da kraja meča. Ipak je Crvena zvezda uspela da pronađe ritam u napadu, odlaze na 77:67 na dva minuta do kraja meča i po svemu što smo videli u ovoj četvrtini deluje kao da imaju stvari u svojim rukama da utakmicu privedu kraju. Kraj meča! Crvena zvezda je slavila rezultatom 80:73 i povela sa 2:0 u finalnoj seriji!

Ostavite komentar