Sport > Košarka

Crvena zvezda SAVLADALA Partizan u TRILER završnici za 1:0 u finalnoj seriji!

Crvena zvezda savlada je Partizan rezultatom 85:82 i tako povela 1:0 u finalnoj seriji ABA lige.

Izvor: K1info

Autor: Đorđe Gvero

13/05/2024 > 20:26

podeli vest:

Crvena zvezda SAVLADALA Partizan u TRILER završnici za 1:0 u finalnoj seriji!
Foto: K1info/Shutterstock/Starsport


Košarkaši Crvene zvezde savladali su ekipu Partizana rezultatom 85:82 i tako poveli 1:0 u finalnoj seriji ABA lige.

Crveno-beli su bili domaćini i u prepunoj hali "Aleksandar Nikolić" opravdali ulogu favorita, iako je meč ušao u dramatičnu završnicu.

Najefikasniji u ekipi Crvene zvezde bio je Jago Dos Santos sa 18 postignutih poena, a uz to je imao i šest asistencija. Najbolje ga je pratio Luka Mitrović sa 14 poena.

U poraženoj ekipi najefikasniji je bio Džejms Naneli sa 27 poena, a najbolje ga je pratio Kevin Panter sa 13 poena.

Sledeća utakmica igra se već u sredu, a domaćin će ponovo biti Crvena zvezda.

 

 

 

 

 

 

 

UŽIVO:

1. četvrtina:

Pi Džej Doužer otvara ovaj meč svojim poenima nakon dobre odbrane i Partizan vodi 2:0 nakon njegovog polaganja. Džoel Bolomboj pogađa dva slobodna bacanja, ali na drugoj strani Džejms Naneli pogađa trojku i Partizan ponovo vodi. Doužer se ponovo sjajno snalazi u reketu i sada je prednost crno-belih 9:6. Crveno-beli su bili polovični u dva navrata sa linije penala, na drugoj strani Alen Smailagić ubacuje odbitak i Partizan vodi 11:8. Miloš Teodosić ulazi u igru i pogađa odmah trojku za izjednačenje. U poslednja dva minuta prve četvrtine se ulazi rezultatom 15:13 za Zvezdu. Partizan preko Pantera i Nanelija preokreće u poslednjoj minuti rezultat i prva četvrtina završava sa 20:17.

 

2. četvrtina:

Aleksa Avramović je ušao u drugoj četvrtini i odmah je sjajnim prodorom i polaganjem došao do svojih prvih poena i povećava prednost Partizana na 22:17. Luka Mitrović pogađa uz faul i Crvena zvezda se preko njega rezultatski približila na 22:20. Aleksa Avramović pravi još jedan izvanredan prodor i pogađa uz faul, tako da je Partizan ponovo otišao na pet poena prednosti, odnosno 25:20. Obe ekipe su se šuterski razigrale i pogađaju trojke u serijama, Teodosić i Lazić na jednoj, a Avramović i Naneli na drugoj strani, Partizan odlazi na 35:29. Crvena zvezda pravi 9-0 seriju, izjednačuju na 35:35 i klupa Partizana je zatražila tajm-aut. U poslednja dva minuta se ulazi rezultatom 37:37. Na poluvreme se odlazi rezultatom 39:39.

 

3. četvrtina:

Prvi poeni u drugom poluvremenu dolaze preko Nemanje Nedovića koji je bio polovičan sa linije penala i Zvezda posle dugo vremena vodi 40:39. Na drugoj strani Frenk Kaminski se upisuje u strelce takođe sa linije penala i ponovo je prednost na stani Partizana. Dejan Davidovac i Nemanja Nedović donose preokret Crvenoj zvezdi i sada Zvezda vodi 47:45. Jago Dos Santos sjajno razigrava svoje saigrače i pogađa bitne poene, Crvena zvezda odlazi na 53:48. Domaći tim uspeva da održi prednost, tako da je rezultat 61:53 na dva minuta pre kraja druge četvrtine. Partizan preko Džejlina Smita i Kevina Pantera smanjuje prednost Zvezde na 64:61 i klupa crveno-belih je prinuđena da zatraži tajm-aut na manje od minut do kraja. Ipak ostaje 64:61 na kraju treće četvrtina posle promašaja na obe strane.

 

4. četvrtina:

Džejlin Smit otvara poslednju četvrtinu svojim poenima i smanjuje prednost Zvezde na 64:63. Bruno Kaboklo se dobro snalazi u reketu posle sjajnog pasa Džejlina Smita i Partizan preokreće na 65:64. Crvena zvezda pravi mini seriju preko Lazića i Bolomboja, odlaze na 69:65 i klupa Partizana je prinuđena da zatraži tajm-aut. Partizan nakon tajm-auta na krilima Džejmsa Nanelija preokreće na 73:71. Partizan je u poslednja tri minuta ušao sa prednošću od 78:76. Jago Dos Santos donosi preokret Crvenoj zvezdi i u poslednji minut se ulazi rezultatom 81:78 za domaći tim. Ulazi se u penal završnicu, Crvena zvezda vodi 83:82 i ima loptu na sedam sekundi do kraja. Kraj meča! Crvena zvezda odnosi pobedu 85:82!

Ostavite komentar