Vesti > Svet

Lavrov: Rusija je otvorena za dijalog sa Zapadom, ali samo pod jednakim uslovima, a što se tiče Ukrajine...

On je poručio da će Moskva nesumnjivo moći da zaštiti svoje interese u pogledu Ukrajine, kao i u odnosima sa Zapadom i Evropom

Izvor: K1info

18/05/2024 > 20:21

podeli vest:

Lavrov: Rusija je otvorena za dijalog sa Zapadom, ali samo pod jednakim uslovima, a što se tiče Ukrajine...
Foto: Tanjug/AP Photo/Evgenia Novozhenina/ Pool Photo


Rusija ostaje otvorena za dijalog o bezbednosti i strateškoj stabilnosti sa Zapadom, ali samo pod jednakim uslovima, poručio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

- Kao što je rekao ruski predsednik (Vladimir Putin), ostajemo otvoreni za dijalog sa Zapadom, posebno o pitanjima bezbednosti i strateške stabilnosti. Međutim, to ne treba da bude razgovor sa pozicije sile i sopstvene izuzetnosti, već treba da se vodi pod jednakim uslovima, na osnovu međusobnog poštovanja interesa - istakao je Lavrov na 32. Skupštini Saveta za spoljnu i odbrambenu politiku.

On je naglasio da ta pitanja treba razmotriti u celini, prenosi TASS.

- U sadašnjoj situaciji jedino je ispravno da pojačamo saradnju sa zemljama globalne većine koje nisu spremne da žrtvuju svoje odnose sa nama koji su obostrano korisni i zasnovani na istorijskom pamćenju, zarad nepromišljenog geopolitičkog poteza Zapada u Ukrajini - zaključio je Lavrov.

On je poručio da će Moskva nesumnjivo moći da zaštiti svoje interese u pogledu Ukrajine, kao i u odnosima sa Zapadom i Evropom. 


 

Ostavite komentar