Vesti > Svet

Jezivo UPOZORENJE Rusije: Ako Zapad hoće rat, DOBIĆE GA!

Lavrov je naglasio da je Moskva spremna da izađe na bojno polje ako je to način na koji zapadne zemlje žele da reše ukrajinsku krizu

Izvor: K1info

Autor: Kristina Jokić

13/05/2024 > 19:45

podeli vest:

Jezivo UPOZORENJE Rusije: Ako Zapad hoće rat, DOBIĆE GA!
Foto: Shutterstock/Tanjug/AP


Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov, kojeg je Putin kao jednog od najiskusnijih diplomata na svetu ostavio na čelu državne diplomatije, izjavio je juče da je Moskva spremna da dobije rat protiv Zapada i na bojnom polju.

- Ako zapadne zemlje žele da reše ukrajinsku krizu na bojnom polju, onda je Moskva spremna za to. Njihovo je pravo, ako žele na bojnom polju, biće na bojnom polju - rekao je Lavrov tokom konsultacija u Savetu Federacije o njegovom ponovnom imenovanju na mesto ministra spoljnih poslova. 

Govoreći o mirovnoj konferenciji o Ukrajini u Švajcarskoj, koja je zakazana za jun, a na koju Rusija nije pozvana, Lavrov je to uporedio s "ukorom za đaka".

- Konferencija se svodi na ponavljanje ultimatuma Rusiji. Ne možete tako da pričate ni sa kim, a pogotovo ne sa nama - poručio je Lavrov, koji je na mestu ministra spoljnih poslova Rusije još od 2004.

Švajcarska će, inače, biti domaćin konferencije na visokom nivou o ukrajinskoj krizi u alpskom odmaralištu u kantonu Nidvalden izvan Lucerna 15. i 16. juna. Ta zemlja je saopštila da je pozvala više od 160 delegacija iz celog sveta da prisustvuju događaju, ali ne i drugu stranu u ukrajinskom sukobu - Rusiju.

Ostavite komentar