Vesti > Svet

ISPLIVALE TAJNE INFORMACIJE: Ukrajina priznala da je izgubila ove VELIKE TERITORIJE? "Vojska PREDAJE selo za selom"

Kako kaže stručnjak, vojska se u mnogim sektorima pogoršava

Izvor: K1info/informer.rs

Autor: Kristina Jokić

04/05/2024 > 13:33

podeli vest:

ISPLIVALE TAJNE INFORMACIJE: Ukrajina priznala da je izgubila ove VELIKE TERITORIJE? "Vojska PREDAJE selo za selom"
Foto: K1info/Shutterstock


Ukrajinski zvaničnici potajno priznaju skori gubitak Donbasa, rekao je britanski stručnjak Aleksandar Merkuris na Jutjub kanalu Duran.

- Ključni zadatak za Oružane snage Ukrajine sada nije pokušaj da se zadrži Donbas, već da se očuva vojska. Čak i ukrajinski zvaničnici u privatnim razgovorima kažu da je Donbas već izgubljen - rekao je analitičar.

Prema njegovim rečima, situacija ukrajinske vojske na mnogim sektorima fronta se pogoršava, uključujući situaciju kod Očeretina i Časovog Jara. Odbrana Oružanih snaga Ukrajine počinje postepeno da se urušava, naveo je Merkuris.

Foto: Tanjug/AP

 

Ruska armija je, porazivši napredne snage ukrajinskih oružanih snaga u leto-jesen prošle godine, pokrenula nekoliko osetljivih kontranapada na neprijatelja i krenula napred, oslobađajući Marinku, Avdejevku, Pervomajskoe, Bogdanovku, Novomihajlovku, Novobahmutovku i niz ostalih naselja u Donbasu.

Ruska vojska takođe proširuje svoju kontrolnu zonu u Berdičiju i Georgijevki. Ranije je neuspeh vojnika kijevskog režima na frontu priznao bivši savetnik Leonida Kučme Oleg Soskin. Prema njegovim rečima, odbrambeni položaji ukrajinske vojske se urušavaju pred našim očima.

- Kažu da je u redu, front još nije slomljen, ne ruši se. Kako se ne ruši ako Sirski i generalštab predaju selo za selom - rekao je ukrajinski politikolog na svom Jutjub kanalu.

Ostavite komentar