Vesti > Svet

ŠOKANTNO POJAČANJE U BELOJ KUĆI! Bajdenova predsednička fotelja zavisi od čuvenog STIVENA SPILBERGA?

Reditelj će biti zadužen za pravljenje strategije u predsedničkoj kampanji

Izvor: K1info

Autor: Kristina Jokić

29/04/2024 > 10:39

podeli vest:

ŠOKANTNO POJAČANJE U BELOJ KUĆI! Bajdenova predsednička fotelja zavisi od čuvenog STIVENA SPILBERGA?
Foto: K1info/Shutterstock


Predsednički izbori u Americi zakazani su za 5. novembar, a tim povodom Džo Bajden već je pokrenuo kampanju. Bela kuća dobila je veliko pojačanje u svom timu. Ni manje, ni više, do čuveni reditelj Stiven Spilberg biće zadužen za pravljenje strategije u Bajdenovoj kampanji za osvajanje drugog predsedničkog mandata.

Spilberg je prošlog decembra učestvovao na prikupljanju sredstava za Bajdenovu kampanju u Los Anđelesu. Spilberg, dugogodišnji pristalica Bajdena, već je aktivno učestvovao na sastancima sa organizatorima konvencije Demokratske stranke koja će se održati u avgustu, potvrdio je izvor koji je želeo da ostane anoniman. 

Spilberg radio i sa Obamom

Ovo nije prvi put da se Spilberg aktivno uključi u politička dešavanja u Sjedinjenim Državama. On je veliki pristalica Demokratske stranke i 2008. godine je bio producent filma za kampanju Baraka Obame, tadašnjeg predsednika.

Dobro je poznato da je Obama imao veliku podršku Holivudskih zvezda tokom svoje dve kampanje. Uz to upravo je Bajden bio Obamin potpredsednik, dok je ovaj bio šef Bele kuće u dva mandata. Takođe, na jednom skupu od domaćina trebalo bi da bude Džordž Kluni. 

Iz Bajdenove kampanje nisu odmah odgovorili na zahtev da potvrde i prokomentarišu navode o angažovanju Stivena Spilberga. Podseća se da je Bajden prošlog meseca prikupio za kampanju čak 90 miliona dolara, što je dvostruko više nego u prva dva meseca 2024.

Ostavite komentar