Vesti > Svet

Rusi koji ne mogu da POBEGNU iz zemlje masovno guglaju - KAKO SEBI POLOMITI RUKU

Trend koji je “buknuo” na internet pretraživačima kod “baćuški” je “kako slomiti ruku” (samom sebi) nakon što je objavljena mobilizacija

Autor: K1info.rs

22/09/2022 > 22:30

podeli vest:

Rusi koji ne mogu da POBEGNU iz zemlje masovno guglaju - KAKO SEBI POLOMITI RUKU
Foto: Tanjug/AP


Obraćanje predsednika Rusije Vladimira Putina naciji se sa nestrpljenjem očekivalo. Strahovalo se da bi mogao da najavi opštu mobilizaciju, što bi značilo da bilo koji vojno sposoban muškarac, između 18 i 60 godina, ne sme da napusti Rusiju i mora da se pridruži vojsci, ali najavljena je delimična mobilizacija 300.000 ljudi.

Čak i pre takve odluke internet veze u Rusiji su se očigledno zapalile pošto su ruski građani počeli masovno da pitaju Goole kako da napuste zemlju.

Veliki broj Rusa požurio je da rezerviše karte u jednom pravcu za izlazak iz zemlje.

Letovi su se brzo punili, a cene karata za naglo su porasle zbog prevelike potražnje i straha građana da bi granice Rusije uskoro mogle da se zatvore ili da bi Putin kasnije mogao da najavi širi poziv koji bi mogao mnoge ruske muškarce da pošalje na prve linije fronta.

U Rusiji je u toku “značajan egzodus građana” otkako je Putin pre skoro sedam meseci naredio svojim trupama da napadnu Ukrajinu, a nedavno je u govoru uputio i “prikrivenu nuklearnu pretnju ruskim neprijateljima na Zapadu.”

Oni koji ne planiraju da beže iz države dovijaju se na razne načine kako bi izbegli odlazak u vojsku, pa na Google pretraživaču pokušavaju da nađu rešenje za to.

Naime, trend koji je “buknuo” na internet pretraživačima kod “baćuški” je “kako slomiti ruku” (samom sebi) nakon što je objavljena mobilizacija.

A o tome svedoči i fotografija.

Foto: printscreen google

 

 

 

 

Ostavite komentar