Sport > Košarka

Partizan odneo sigurnu pobedu u DERBIJU kola!

Košarkaši Partizana u okviru 12. kola ABA lige dočekali podgoričku Budućnost

Izvor: K1info

Autor: K1info

16/12/2023 > 20:31 >> 23:17

podeli vest:

Partizan odneo sigurnu pobedu u DERBIJU kola!
Foto: K1info


Partizan u ovaj meč ulazi posle sjajnog niza od četiri pobede u Evroligi, poslednji trijumf crno-belih je bio u prošlom kolu u Kaunasu rezultatom (93:85).

Dok Budućnost dolazi u Beograd posle poraza od Turk Telekoma (76:93) u Evrokupu.

Meč možete pratiti UŽIVO na našem portalu

 

1. četvrtina:

Partizan je otvorio meč sjajnom ukradenom loptom Alena Smailagića, međutim Jaramaz je ispustio loptu nakon dodavanja, tako da su igrači Budućnosti tu poklonjenu loptu pretvorili u pogodak za tri poena. Bruno Kaboklo je uspeo da postigne trojku za ekipu Partizana, ali su igrači Budućnosti odgovorili istom merom.

Deluje da se crnogorska ekipa bolje snašla na početku i posle 5 minuta prve četvrtine vode sa 11:8. Alen Smailagić je uspeo da ukrade loptu beku Budućnosti i Partizan nakon poena posle kontre smanjuje na 14:12. Nakon televizijskog tajm-auta Budućnost je uspela da nametne svoju igru i da prilično brzo ode na dvocifrenu prednost, tako da je Željko Obradović bio prinuđen da zatraži tajm-aut. Budućnost je nakon pogođene trojke u poslednji minut ušla sa +11, ali su crno-beli uspeli da spuste tu prednost, tako da je četvrtina završena rezultatom 28:21 za Budućnost.

 

2. četvrtina:

Partizan je čvrstom odbranom ušao u ovu četvrtinu, Bruno Kaboklo je bio prisutan na oba kraja terena, pod košem nisu nikako uspevali da nađu rešenja za njega, a uz to je pogodio i važnu trojku za smanjenje vođstva podgoričana, a nakon toga i Džejms Naneli pogađa trojku i crno-beli preokreću rezultat u svoju korist i sada je 38:31. Tristan Vukčević je ušao u igru za ekipu Partizana i odmah je poentirao, dok je sa druge strane Jogi Ferel pogodio trojku tako da je rezultat 40:34. Trenutno se igra "koš-za-koš" i obe ekipe poentiraju iz svakog napada. Zek Ledej jednim karakterističnim šutem jednom rukom pogodio zicer. U poslednjem napadu Pi-Džej Doužer je pogodio jedan nestvaran šut i Partizan na poluvremenu vodi 50:41

 

3. četvrtina:

Pi-Džej Doužer otvara drugo poluvreme svojom trojkom i Partizan odlazi na +10. Marvin Džouns na drugoj strani snažno zakucava nakon što se oslobodio svojih čuvara u reketu, međutim Doužer pogađa sa poludistance. Tristan Vukčević je ostao sam u ćošku i pogađa za tri poena i vraćanje prednosti crno-belima na +10. Ognjen Jaramaz se upisuje u strelce nakon odlične finte kojom je izbacio svog čuvara i pogodio sa poludistance. Jogi Ferel je pogodio jedan njegov karakterističan šut za tri poena iz ćoška. Na drugoj strani, Danilo Anđušić pogađa sa poludistance i prednost ostaje dvocifrena. Na kraju 3/4 Partizan vodi 78:64

 

4. četvrtina:

Tristan Vukčević je otvorio poslednju četvrtinu svojim poenima van linije 6.75 i Partizan odlazi na velikih 81:64! Mijailović vraća trojku za 81:67. Budućnost je uspela da poveže nekoliko dobrih odbrana, tako da je smanjila prednost na 83:71. Budućnost ne uspeva da smanji prednost na jednocifrenu, Partizan drži prednost na sigurnih +12. Brendon Pol uspeva da dođe do izgrađenog šuta i pogađa trojku za 85:76. Deluje kao da se Budućnost pomalo i predala, opao je intenzitet utakmice i Partizan drži dvocifrenu prednost u poslednjem minutu meča. 

Kraj meča! Partizan odnosi pobedu rezultatom 96:83

Ostavite komentar