Showtime > Prvi Red

"Prvi red" u domu Goce Lazarević na VELIKI PETAK: Pevačica otkrila kako farba jaja i koja jela sprema za Vaskrs (VIDEO)

"Meni je to radostan praznik", istakla je pevačica narodne muzike.

Izvor: K1info

Autor: Dušan Panajotović

03/05/2024 > 15:07

podeli vest:

"Prvi red" u domu Goce Lazarević na VELIKI PETAK: Pevačica otkrila kako farba jaja i koja jela sprema za Vaskrs (VIDEO)
Foto: Prvi Red


Popularna pevačica narodne muzike Goca Lazarević ugostila je ekipu "Prvog reda" na Veliki petak i ispričala na koji način ona obeležava predstojeći praznik Vaskrs.

Na početku razgovora istakla je da najveći hrišćanski praznik za nju sinonim za radost i ljubav.

- Meni je to radostan praznik. Praznik koji je sinonim za rađanje života, za buđenje, kao što je proleće, ja sam rođena u proleće. Sinonim za ljubav, za jedinstvo, za ono što mi treba da budemo, a to je da smo zajedno. Da ne slušamo šta nam pričaju, već da budemo porodica, prijateljim da se okupljamo, da kažemo jedni drugima lepu reč. Šarenilo jaja govori da su različita, a sva su ista. To znači da smo svi isti sa malo drugačiji i da tu različitost treba da ujedinjujemo da bi bili pametniji, da bi naučili jedni od drugih nešto, da bi bili bolja verzija sebe. Jedina stvar koja se deli i umnožava je ljubav, tako da me ovaj praznik asocira na ljubav - rekla je Goca za našu emisiju, a onda ispričala kako farba jaja.

Foto: K1/Printscreen

 

Istakla je da se ona drži tradicionalnog načina ukrašavanja jaja koja potom deli svojoj deci.
- Ja sebe zovem 'donesi.com' bez para. Ja imam dve kotarice i raznosim. Jedna kotarica jednoj porodic, druga kotarica drugoj porodici, a meni ne treba kotarica. Ja ostavim sebi u maloj šerpici. Svi farbamo jaja, ali ja namenim svakome i njima odvajam ona koja su najšarenija, najlepša, ona koja mi najbolja ispadnu - rekla je ona, pa dodala:

- Za razliku od moje dece koja su umetnici, a ja sam jedini fizički radnik. Nisam neki estetičar da pravim neku kreaciju od jaja. Ja to radim vrlo klasično. Kod moje bake se znalo da se u čarapu stavljaju cvetići. Ta jaja budu svakkao u lukovini ofarbana, ali imaju neke motive tradicionalne i prirodne, jer nas priroda budi i tera na neki napredak i sreću. Sada su neka moderna vremena u kojima zaista dekoracija ima puno, asocijacija na ljubav ima puno, a ljubavi ima veoma malo.

Foto: Prvi Red

 

Pevačica koja je otpevala megahit "Vidovdan" i koju krasi osmeh i vedrina prisetila se kako je nekada slavila Uskrs.

- Najvažnije je kada su deca mala da ima puno jaja. Pošto se ja jako trudim da budu šarena i dekorisana, tu nema kraja, i ja sam tako kad sam bila mala, polupam sva jaja, pa dobijem batine. Kad vidim da to ide u nedogled onda im kradem ona najlepša jaja, a ostavim im ona jednobojna da oni to lupaju do mile volje, a pošto ne možemo da pojedemo sva ta jaja, onda treći dan Vaskrsa jedemo francuski krompir. To vam je jelo sa kuvanim jajima. Krompir, kuvana jaja, pavlaka i malo nečeg suvog - pojasnila je pevačica, a potom otkrila šta se obavezno nađe na njenoj prazničnoj trpezi.


- Moja porodica je specifična. Moja ćerka ne jede meso, moja deca ne jedu pečenje, tako da sam uvek u problemu sa tim praznicima. Ne jedu svinjsko pečenje, jagnjeće jede jedna osoba, našli smo rešenje da to bude ćureće pečenje. Često me pitaju da li sam katolik. Nemam ništa protiv, mi smo svi hrišćani, meso je meso, ljudi su ljudi. Želim i uvek pravim lovačke šnicle, jer moja snaja to najviše voli, a ona je meni moje najbolje dete. Ovi su mi od krvi, a ona mi je iz ljubavi. Zato što voli mog sina, ja nju mnogo volim - emotivna je bila Goca.

Ostavite komentar