Showtime > Celebrity

DIJETA kraljice Leticije: Jednostavna, a jedna od najzdravijih na svetu

Španska kraljica izbegava kafu, gazirana pića i alkohol

Izvor: K1info

04/07/2023 > 18:26

podeli vest:

DIJETA kraljice Leticije: Jednostavna, a jedna od najzdravijih na svetu
Foto: Tanjug/AP Photo/Jacob King/Pool Photo


Španska kraljica Leticija (50) pleni svojim izgledom gde god da se pojavi, te se mnogi pitaju koja je tajna njene vitke linije u šestoj deceniji. 

Supruga španskog kralja Felipea VI slovi za jednu od najlepših žena sveta, a za njen izgled zaslužna je vrlo posebna ishrana i vežbe.

Leticija ustaje u 7 h ujutro i dan započinje svojom posebnom vrstom joge koja stavlja naglasak na preciznost i usklađenost, te drži poze duže od proseka kako bi se izgradila snaga i tonirali mišići.

Ovaj oblik joge ne samo da se smatra korisnim za one koji žele da smršaju, već nudi i niz dobrobiti za nervni sistem, imunološki sistem i kvalitet sna.

- Ona obično iskoristi taj prvi sat da trči kroz vrtove Zarzuela. Kraljica ima i ličnog trenera koji svako jutro dolazi u palatu. Trenira u privatnoj porodičnoj teretani, a radi vežbe sa tegićima, malo kardio i boksa - dodao je bliski izvor.

Ali, ako ne i najveću zaslugu, ovde ipak nosi ishrana.

U svojoj dijeti kraljica kombinuje najbolju mediteransku hranu s elementima dijete pod nazivom "Perikone".

Perikonova dijeta, nazvana po dr. Nikolasu Perikoneu, fokusirana je na hranu za koju se kaže da podstiče unutrašnje zdravlje i dobrobit, uključujući losos, nemasne proteine, orašaste plodove, sveže voće i povrće te zdrava ulja.

Smatra se jednom od najzdravijih na svetu, fokusirana je na dugoročnu dobrobit, a takođe se može pohvaliti delotvornim svojstvima protiv starenja i višestrukim dobrobitima za kožu.

Ova jedinstvena mešavina nudi nekoliko potencijalnih prednosti za one koji žele da poboljšaju svoje zdravlje, uključujući pozitivne učinke na crevni mikrobiom, prema Sasu Parsadu, nutricionisti iz The Gut Co.

Osim toga, Leticija izbegava šećer i nikad ne jede gotova jela, smrznutu hranu ili picu.

Takođe, kraljica po svaku cenu izbegava kafu, gazirana pića i alkohol.

Ostavite komentar