Priče > Društvo

RTS zvao BIA upomoć - hoće da otkriju KO JE KRIV, što je procurio snimak u kojem DODIK VREĐA ĐOKOVIĆE

Istražuje se kako je neformalni razgovar sa voditeljem dospeo na društvene mreže

Izvor: K1info

26/04/2023 > 15:01

podeli vest:

RTS zvao BIA upomoć - hoće da otkriju KO JE KRIV, što je procurio snimak u kojem DODIK VREĐA ĐOKOVIĆE
Foto: Tanjug/Foto Srna/Borislav Zdrinja/ATA Images


Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik gostovao je sinoć u emisiji "Oko" na RTS i tom prilikom govorio na razne političke teme, pa i o organizaciji turnira Srpska open koji je prošle nedelje održan u Banjaluci.

Međutim, u etar je otišao i komentar na saradnju sa porodicom najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića, posle čega su reagovali i Dodik, i Javni servis, koji je pozvao u pomoć i policiju i Bezbednosno-informativnu agenciju! A Srđan Đoković "nema komentar". 

- Mada su, mogu ti reći, malo ovi Đokovići teški, u pi**u materinu, uf… Naši ljudi to doživljavaju na emociju, a kada uđeš u posao, auuu.. Ciganija poprilična, mogu ti reći… Oni saradnici njegovi, još izgubi, a mi sve bazirali... - objašnjavao je Dodik voditelju Gorislavu Papiću, a ovaj "trenutak" preplavio je društvene mreže.

Nakon što je snimak dospeo na društvene mreže, oglasio se Milorad Dodik.

- Gostujući u sinoćnjoj emisiji "Oko" RTS-a izneo sam svoj stav o svim postavljenim pitanjima, otvoreno, jasno, precizno kao i uvek. Moj odnos prema voditelju emisije (Gorislavu) Papiću ostaje pun poštovanja i uvažavanja. Porodica Đoković je časna, ali izložena raznim neprijatnostima i podmetanjima od onog dela Srbije koja ne može da im oprosti uspeh - smatra Dodik.

Predsednik Republike Srpske je naglasio da je iz dela koji se pojavio na društvenim mrežama, a koji je deo kratkog razgovora sa voditeljem Papićem pre početka snimanja emisije, jasno da je reč o pojedinim članovima tima koji nije na visini zadatka, ni na pripremama, ni tokom turnira.

- Žao mi je što sam ovim povodom doživeo razočarenje u RTS. Nastaviću da poštujem i uvažavam uspeh neponovljivog Novaka Đokovića i da kao i do sada poštujem i cenim njegovu porodicu. Završićemo sve dogovore u vezi sa turnirom Srpska open. Drago mi je što sam upoznao menadžerske i rukovodeće sposobnosti Đorđa Đokovića i ostajem veoma zahvalan na činjenici da je turnir ove godine održan u Banjaluci.

Susret Dodika i Novaka

Na Srpska openu trofej je podigao Dušan Lajović, koji je u četvrtfinalu eliminisao baš Novaka Đokovića. Najbolji teniser sveta tokom turnira imao je i susret sa liderom Republike Srpske sa kojim se srdačno pozdravio, što su prisutne kamere i zabeležile. 

Kako je rekao, "izvinjava se ako je spekultivni prikaz na mrežama povredio članove porodice Đoković".

- Mene jeste. Hvala RTS-u za moju neprospavanu noć. Ne mogu da verujem da su to uradili na ovako gnusan način. Kao iskreni poštovalac Novaka Đokovića i kao tenisera i kao čoveka, želim svu sreću njemu i njegovoj porodici. Srđanu i Đorđu uspeh u svemu - poručio je Dodik.

Foto: Starsport

 
Šta kažu u RTS?

Kasnije je reagovao i RTS saopštenjem "povodom nelegalnog objavljivanja snimka neformalnog razgovora pred snimanje emisije "Oko".

- Grubim tehničkim propustom iz sistema Radio-televizije Srbije ilegalno je izašao snimak dela neformalnog razgovora pred početak emisije: Oko, 25. aprila. RTS je pozvao Odeljenje za visokotehnološki kriminal MUP-a Republike Srbije i Bezbednosno informativnu agenciju kako bi utvrdili na koji način je fragment neformalnog razgovora dospeo u javnost - naglašavaju iz RTS. 

Kako kažu, ceo signal je u celini bio propušten i Radio televiziji Republike Srpske.

- Zbog čega se nadamo i reakciji MUP-a Republike Srpske. Radio televizija Srbije će sprovesti i internu istragu o ovom kriminalnom činu i o tome će da obavesti javnost - poručuju iz Javnog servisa.

 

 

 

 

Ostavite komentar