Priče > Biznis

"PROJEKAT 'BEOGRAD NA VODI' JE ZA PONOS!" Vučević sa opozicijom o CENI KVADRATA u prestonici: Država podiže STANDARD

Kako je rekao, cene prostora u Beogradu na vodi pitanje su tržišta

Izvor: K1info

Autor: Kristina Jokić

02/05/2024 > 16:30

podeli vest:

"PROJEKAT 'BEOGRAD NA VODI' JE ZA PONOS!" Vučević sa opozicijom o CENI KVADRATA u prestonici: Država podiže STANDARD
Foto: Tanjug/Rade Prelić


Mandatar za sastav Vlade Srbije Miloš Vučević izjavio je danas da su u vladajućoj koaliciji ponosni na projekat "Beograd na vodi", da se raduju nastavku njegovog razvoja i da smatraju da je on od koristi ne samo za glavni grad, nego i za celu Srbiju.

- I ne vidim zašto briga i nervoza oko cene kvadratnog metra stambenog ili poslovnog prostora tamo. To je pitanje tržišta i to je pitanje za one koji investiraju. Tržište diktira i cenu kvadratnog metra i ponudu, odnosno potražnju. Nigde nisam svatio i nisam našao vezu između cene noćenja u jednom hotelu i minimalne zarade - rekao je Vučević na sednici Skupštine Srbije odgovarajući Dobrici Veselinoviću iz Zeleno-levog fronta koji je rekao da se vlast ponosti time što stambeni kvadrat na "Begradu na vodi" košta 10.000 evra, a noć u hotelu u "Beogradu na vodi" 450 evra, što je, kako je istakao Veselinović, više nego minimalna zarada.

Vučević je rekao da je to osnov kapitalizma, za koji su se građani Srbije, kako je rekao, opredelili 5. oktobra.

- To je pitanje za one klijente koji mogu to sebi da priušte, a na državi je da podiže ekonomski standard, da raste standard, da budu veće plate i penzije, da bude veća minimalna zarada - poručio je Vučević.

On je dodao da, ako ima klijenata za taj hotel, to je dobro, a ako nema, snosiće odgovornosti i poslovne konsekvence investitor koji je ulagao u taj hotel.

- Što to vas nervira i što to vas muči. Državu interesuje da li su plaćeni porezi, državu interesuje da li oni koji grade plate doprinos za opremanje, državu interesuje da li se neko novi zaposlio. Država iz toga, iz tih prihoda podiže i stvara uslove za rast, platu i penziju - istakao je Vučević.

Na optužbe Veselinovića da stvaraju državu nejednakosti u kojoj se bogati još više bogate, Vučević je odgovorio da je sociološki i politički interesantno da opozicija najviše glasova dobija tamo gde živi najbogatiji sloj stanovništva u Srbiji. 

- Baš tamo vaša politička opcija dobija najveći broj glasova. A nama spočitavate da smo oni koji od bogatih prave bogatije, a od siromašnih siromašne - rekao je Vučević.

Vučević o OFK Beograd

Što se tiče optužbi Veselinovića na fudbalski klub OFK Beograd, Vučević je rekao da je taj klub pre nekoliko godina bio pred gašenjem, a da je sada na pragu ulaska u Superligu.

- OFK Beograd je tražio od Fudbalskog saveza Srbije da narednu sezonu igra u Zaječaru na novom stadionu, kako bi se rekonstruisao Omladinski stadion na Karaburmi - rekao je Vučević.

 

Ostavite komentar