Kultura > Muzika

Zdravko Čolić Symphonic koncert otvara ovogodišnji Banjaluka fest

Publika iz celog regiona i ove godine stiže u Banjaluku, na festival koji je za samo godinu dana postao onaj o kome se najviše priča

Autor: K1/Banja Luka Fest

01/07/2022 > 09:42

podeli vest:

Zdravko Čolić Symphonic koncert otvara ovogodišnji Banjaluka fest
Foto: Youtube PrintScreen


Mesec dana pre početka festivala rasprodat je koncert Zdravko Čolić Symphonic, kojim će 9. jula biti zatvoren ovogodišnji festival. Karata za ostale festivalske programe još uvek ima u manjim količinama.

Foto: Banja Luka Fest

 

Posebno interesovanje vlada za dolaskom španske muzičke dive Luz Kasal, koja će 8. jula po prvi put nastupiti u Bosni i Hercegovini. Slušaoci sa naših prostora zavoleli su njene pesme “Un ano de amor” i “Piensa en mi" iz filma Pedra Almodovara "Visoke potpetice”, ali i hit “Madrugadas” - špansku verziju pesme “Pukni Zoro”.

Po prvi put na velikoj sceni Banja Luka Festa nastupiće i čuvena Josipa Lisac, koja će u pratnji vrhunskih muzičara izvesti svoje najveće hitove. Nakon dugih trinaest godina uvek savremena, snažna, jedinstvena umetnica pred publikom na Kastelu potvrdiće zašto je smatraju kraljicom scenskog nastupa i neverovatne glasovne interpretacije.

Glamurozno otvaranje festivala, kada će crvenim tepihom prodefilovati naše najveće glumačke i muzičke zvezde, biće u znaku Bajage i Instruktora i njihovog koncerta za rok grupu, orkestar i hor. Osmišljen pod dirigentskom palicom čuvenog Vojkana Borisavljevića ovaj nastup kojim su predstavili najveće hitove za 35 godina karijere svojevremeno je proglašen za koncert godine.

Foto: Banja Luka Fest

 

Svake večeri, nakon zvaničnog festivalskog programa uslediće i posebno osmišljeni after party-ji kojima će moći da prisustvuju samo oni koji su obezbedili svoje ulaznice za program Banja Luka Fest-a, koji se od 6 do 9. jula održava na Tvrđavi Kastel.

Svi programi dogodiće se u specifičnom ambijentu koncertne dvorane na otvorenom, sa sedećom platformom koja garantuje vrhunski muzički ugođaj i VIP iskustvo za svakog posjetioca.

Projekat se realizuje uz podršku kompanija MTEL, Coca cola,Carlsberg, Gorki list i mnogih druge.

Ostavite komentar