Kultura > Muzika

U2 održali PRVI KONCERT u "Sferi": Spektakularan nastup PRILAGODILI Polu Makartniju kojem su ODALI počast

Najemotivniji trenutak večeri bio je kada je Bono posvetio pesmu porodici, prijateljima i doktoru preminulog Džimija Bafeta

Izvor: K1info

30/09/2023 > 23:00

podeli vest:

U2 održali PRVI KONCERT u "Sferi": Spektakularan nastup PRILAGODILI Polu Makartniju kojem su ODALI počast
Foto: Tanjug/AP Photo/John Locher


Održan je prvi od 25 koncerata sastava U2 u "Sferi" u Las Vegasu, i novinar magazina Variety otkrio je set listu, iako središnji deo prema rečima frontmena Bona Voksa može da bude drugačiji na svakom nastupu.

Setlista za "U2: UV Live at Sphere Las Vegas" (pogledajte spisak ispod) uključuje sve pesme sa albuma "Achtung Baby" iz 1991. godine, kao što je obećano, ali njihovo izvođenje je podeljeno u dva dela.

Posle prvih osam numera, hvaljena grafika je značajno ublažena, "Achtung" je otišao u remisiju, a bend se prebacio na poluakustični režim za pesme koje nisu sa izdanja "Achtung Baby", pre nego što su se vratili albumu za preostale četiri pesme.

Bis se sastojao od pet omiljenih pesama obožavalaca sa drugih albuma, plus "Atomic City", novi singl koji je objavljen u petak.

U početku, odabir pesama u središnjem delu nije bio odmah jasan, ali je Bono napokon priznao ono što je fanovima postalo očigledno malo ranije - da sve pesme potiču sa albuma "Rattle and Hum".

Bono je nakon završetka tog mini-seta dodao da će se bend svake večeri tokom tog segmenta fokusirati na drugi album (ili možda albume drugih izvođača, kako je rekao u šali).

Ako se zaista ispostavi da planiraju izvođenje drugog albuma iz svog kataloga u tom delu svake večeri, to će fanovima dati dodatan razlog da prisustvuju koncertima više puta.

Razlog za odabir pesama sa izdanja "Rattle and Hum" na otvaranju serije koncerata možda je bilo prisustvo producenta tog albuma Džimija Ajovina u publici, primetio je Bono, pored Doktora Drea i Snup Doga.

Iznenađenje za fanove - i očigledno za Ajovina - bilo je kada je Bono predstavio pesmu "All I Want Is You".

Setlista je takođe bila prilagođena prisustvu jedne istinske superzvezde u publici. Bono je istakao da je prisutan "Meka", a zatim, za one koji su premladi da znaju nadimak legendarnog Bitlsa, formalno je najavio prisutnog - Pol Makartni. U njegovu čast, isečci iz tri pesme Bitlsa koje je napisao Makartni ubačeni su u set: "Love Me Do", "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band (Reprise)" i "Blackbird".

To nisu bile jedine počasti, jer je U2 takođe izveo klasičnu pesmu Elvisa Prislija "Love Me Tender", pesmu Franka Sinatre "My Way", Prinsov "Purple Rain", Van Morisonovu "Into the Mystic" i "Dancing in the Moonlight" benda Thin Lizzy.

Moguće je da je Bono kod poslednje navedene pesme mislio na "Moondance", kao drugu Morisonovu pesmu. Kada je spontano rekao Klejtonu da počne da svira pesmu, basista je krenuo sa starom pesmom irskog sastava Thin Lizzy, a Bono je primetio da to nije bila pesma o "mesecu" na koju je mislio, ali da je i dalje dobra.

Najemotivniji trenutak večeri bio je kada je Bono posvetio pesmu porodici, prijateljima i doktoru preminulog Džimija Bafeta, koji su bili prisutni i koje je prozvao imenom glasom uzdrhtalim od emocija.

"Achtung Baby" prvi deo
1 – Zoo Station
2 – The Fly
3 – Even Better Than the Real Thing
4 – Mysterious Ways
5 – One/Purple Rain/Love Me Tender
6 – Until the End of the World
7 – Who’s Gonna Ride Your Wild Horses
8 – Tryin’ to Throw Your Arms Around the World

"Rattle and Hum" segment
9 – All I Want Is You
10 – Desire/Love Me Do
11 – Angel of Harlem/Into the Mystic/Dancing in the Moonlight
12 – Love Rescue Me

"Achtung Baby" drugi deo
13 – So Cruel
14 – Acrobat
15 – Ultraviolet (Light My Way)
16 – Love Is Blindness  Bis
17 – Elevation/My Way
18 – Atomic City 
19 – Vertigo
20 – Where the Streets Have No Name
21 – With or Without You
22 – Beautiful Day/Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band (Reprise)/Blackbird 

Ostavite komentar