Showtime > Display

SRBIJA neće ODUSTATI od EVROSONGA 2023.

Srbija će učestvovati na Evroviziji vodeći računa o racionalizaciji troškova kotizacije, odlaska i nastupa, kao i prethodnih godina

Autor: K1info/cdm.me

17/10/2022 > 21:51

podeli vest:

SRBIJA neće ODUSTATI od EVROSONGA 2023.
Foto: Youtube PrintScreen


Kada je reč o pesmi Evrovizije, sve evropske zemlje su uzdrmane, pošto je domaćinstvo ovog događaja pripalo Velikoj Britaniji.

Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Severna Makedonija i Bugarska su zvanično odustale od učešća na Evrosongu 2023. godine.

Evo o čemu se zapravo radi. Sudeći prema prvim najavama, Velika Britanija i Liveprul, pripremiće paprene cene kada je reč o hotelskom smeštaju i brojnim drugim troškovima boravka i učešća delegacija na Evrosongu.

Ne bi bilo iznenađenje ukoliko još neka od zemalja odustane, ali među njima neće biti Srbija.

Portparolka RTS-a Duška Vučinić Lučić kaže da je za ovo takmičenje svakako dobro da ima što više učesnika, ali veruje da su zemlje, koje su odustale dobro razmislile, pre nego što su donele konačnu odluku.

- Srbija će učestvovati naredne godine vodeći računa o racionalizaciji troškova kotizacije, odlaska i nastupa, kao i prethodnih godina. Napominjem da najveći deo troškova odlazi na smeštaj i broj izvođača koji u datom trenutku predstavljaju zemlju - rekla je potparolka.

- Mi smo 12 godina bili izolovani iz Evropske radiodifuzne unije, a samim tim i iz ovog takmičenja, tako da je odluka RTS-a da samostalno nećemo odustati od učešća - rekla je ona.

Srbiju je ove godine na Eurosongu sjajno predstavljala Konstrakta, koja je osvojila peto mesto.

 

 

 

 

Ostavite komentar