Showtime > Celebrity

Selin Dion se suočava sa bolešću za koju NE POSTOJI LEK

Pevačica je postavila video na Instagram profilu i otkrila da boluje od retke neurološke bolesti koja pogađa jednu od milion osoba na svetu

Izvor: K1info/mondo.rs

08/12/2022 > 14:50

podeli vest:

Selin Dion se suočava sa bolešću za koju NE POSTOJI LEK
Foto: Instagram/celinedion


Pevačica Selin Dion objavila je na svom Instagramu da već neko vreme boluje od mišićnih kontrakcija zbog kojih ne može sigurno da stoji i da se kreće. Zbog toga je otkazivala brojne turneje i sada je odlučila da se obrati svojim fanovima širom sveta.

Selin je postavila video na Instagram profilu i otkrila da boluje od retke neurološke bolesti koja pogađa jednu od milion osoba na svetu.

- Pozdrav svima. Oprostite što mi je trebalo toliko dugo da vam se obratim. Svi mi toliko nedostajete i jedva čekam da razgovaram sa vama na sceni. Kao što znate, uvek sam bila kao otvorena knjiga i nisam bila spremna ništa da kažem pre, ali sada sam spremna. Imam problema sa zdravljem već duže vreme i bilo mi je jako teško da se suočim sa izazovima i pričam o svemu što sam prolazila - započela je pevačica i dodala:

- Nedavno mi je dijagnostikovana retka neurološka bolest koja se zove 'sindrom ukočene osobe' i koju dobije jedna od milion osoba. Iako još uvek učimo o ovoj retkoj bolesti, sada znamo šta uzrokuje grčeve koje sam imala - dodala je Selin Dion, ističući da je otkazala osam koncerata koji su zakazni za leto 2023.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Céline Dion (@celinedion)

'Sindrom ukočene osobe' (stiff person syndrome, SPS) karakteriše ukočenost mišića u telu i povećana osetljivost na buku, dodir i emocionalni stres. To izaziva grčeve mišića, što je pevačicin PR tim u jednom obaveštenju objasnio.

"Selin u poslednje vreme pati od mišićnih kontrakcija, zbog koji ne može normalno i sigurno da se kreće po sceni. Budući da je u rukama stručnjaka, verujemo da će uskoro oporaviti vratiti onome što najviše voli - koncertima", pisalo je.

Najteži oblik oboljenja dovodi do potpune blokade pokreta i onemogućava motoriku i govor. Lek ne postoji, već tretmani koji mogu da uspore napredak bolesti.

 

Ostavite komentar