Showtime > Celebrity

Šakiri PRETI osam godina ZATVORA: Obacila optužbe i NAGODBU

Popularna pevačica se tereti da 2018. godine nije platila 14,5 miliona evra poreza na zaradu

Autor: K1 info/Tanjug

27/09/2022 > 20:24

podeli vest:

Šakiri PRETI osam godina ZATVORA: Obacila optužbe i NAGODBU
Foto: Tanjug/AP Photo/Daniel Cole, file


Španski sudija odobrio je danas suđenje kolumbijskoj pevačici Šakiri (45), optuženoj za utaju poreza, prenosi AP.

Dobitnica prestižne Grammy nagrade, čije je pravo ime Šakira Izabel Mebarak Ripolj, tereti se da 2018. godine nije platila 14,5 miliona evra poreza na zaradu koju je ostvarila od 2012. do 2014. godine. Ukoliko bude proglašena krivom, preti joj kazna od osam godina zatvora i pozamašna novčana kazna.

Pevačica je odbacila optužbe i ponuđenu nagodbu s tužilaštvom, odlučivši se za sudski proces, a firma za odnose sa javnošću koja je zastupa saopštila je da je ona već platila sve što je dugovala, kao i dodatnih tri miliona evra na ime kamate, navodi AP.

Datum početka suđenja još uvek nije određen, a očekuje se da će ishod zavisiti od toga gde je Šakira živela u navedenom periodu.

Iako je njeno zvanično prebivalište na Bahamima, tužioci u Barseloni tvrde da je više od polovine tog vremena provela u Španiji i da je trebalo da plati porez u toj zemlji.

Šakira je sa Španijom povezana od kada je bila u vezi sa fudbalerom Barselone Đerarom Pikeom. Par je sa dvoje dece živeo u Barseloni, ali je nedavno prekinuo jedanaestogodišnju vezu.

Španija se zbog neplaćanja poreza tokom protekle decenije obračunavala i sa fudbalskim zvezdama Lionelom Mesijem i Kristijanom Ronaldom.

Oba igrača su proglašena krivim, a zatvorske kazne koje su dobili ukinute su sa obrazloženjem da su prekršaj počinili prvi put.

 

 

Ostavite komentar