Priče > Društvo

Progovorio profesor "JOCA UBICA": Zamislite kada bih ja vama rekao da ste NEVASPITANI, GLUPI, GOVEDA...

Ako neko sudi o 10-15 sekundi snimka, ja pozivam da puste sve, kaže suspendovani profesor Jovan Knežević

Izvor: K1info

20/12/2022 > 14:30

podeli vest:

Progovorio profesor "JOCA UBICA": Zamislite kada bih ja vama rekao da ste NEVASPITANI, GLUPI, GOVEDA...
Foto: YouTube screenshot


Suspendovani profesor matematike Jovan Knežević poznatiji kao Joca Ubica jutros je gostujuću na televiziji K1 rekao da je pokušavao đacima da objasni da ocena nije najvažnija, te da je bitno da oni postanu socijalno zreli.

On je naveo da bi voleo da čuje navodne snimke vređanja i da nikada nije propustio priliku da nešto objasni učenicima.

- Ako neko sudi o 10-15 sekundi snimka, ja pozivam da puste sve. Deca se danas fokusiraju samo na ocenu. Ja sam im više puta rekao šta mislim da treba da urade da bi imali bolje rezultate. Ja im kažem da ne prepisuju sa table već da pokušaju da vide šta je suština i zašto se to baš tako radi. Kada pređu nekoliko puta ono što smo radili biće im jasno. Svaki čas započinjem pitanjem: "Ima li nešto nejasno". Često ih pitam i zašto su došli ako ih ovo ne zanima, a oni kažu da ne bi dobili neopravdani - navodi on.

Kako kaže nije ih direktno nazivao pogrdnim imenima, već je koristio metaforu.

- Ja sam im samo rekao: "Zamislite kada bih ja vama rekao da ste nevaspitani, glupi, goveda i posle toga vam dao petice, ja sam siguran da niko ne bi otišao kući i rekao da sam poludeo jer sam počeo da delim petice". Pokušavam da im objasnim da ocena ne služi ničemu. Jako je važno da postanu socijalno zreli - rekao je Knežević.

Podsetimo, protiv Joce Ubice 27 roditelja odeljenja II/2 podnelo je peticiju zbog navodnog verbalnog zlostavljanja, a profesorove kolege mu pružaju punu podršku zbog čega se sutra organizuje protest ispred Šeste beogradske gimnazije.

Joca Ubica je ranije demantovao navode potpisnika peticije da je na bilo koji način maltretirao decu i rekao da je u više navrata đacima nudio dopunske nastave i pomoć. Međutim, kako kaže, veoma mali broj učenika se odazvao.

On objašnjava da su potpisnici peticije izostavili nekoliko ključnih trenutaka, te da je jednom prilikom učenicima dao 5 bonus poena na pismenom zadatku samo jer su pokazali hrabrost i kolektivno se pojavili na proveri znanja. Ispričao je i primere, kako kaže, neosnovanih optužbi roditelja i napomenuo da bi voleo da je neko prvo komunicirao sa njim o problemima.

Profesor Knežević prokomentarisao je i navode roditelja koji tvrde da je nakon saznanja o suspenziji deci rekao: "Dabogda vam se desilo isto ovo, želim vam sve najgore u životu". Kako kaže, kontrolni koji su roditelji spominjali čiji rezultat je bio 25 jedinica desio se dan pre suspenzije, te nakon istog nije imao ni prostora ni vremena da im ponudi ispravku zadatka.

 

 

 

Ostavite komentar