Priče > Društvo

Nekad je "LEPA BRENA bila za ČETIRI OSOBE", a sada za dve KOŠTA PRAVO BOGATSTVO - doček Nove godine papreno SKUP!

U Srbiji cene rastu rapidnom brzinom, pa ni doček Nove 2023. godine nije izuzetak

Autor: Katarina Milanović

18/11/2022 > 19:18

podeli vest:

Nekad je "LEPA BRENA bila za ČETIRI OSOBE", a sada za dve KOŠTA PRAVO BOGATSTVO - doček Nove godine papreno SKUP!
Foto: Shutterstock


Svi oni koji najluđu noć žele da dočekaju u nekom od mnogobrojnih restorana, kafana i hotela širom zemlje moraće da izdvoje ogromnu svotu novca. Verovali ili ne, cene idu i do čak 350 evra po osobi!

U cenu dočeka uglavnom je uračunata večera, neograničeno piće i uživanje u nastupu najvećih domaćih zvezda, a ono što se može zaključiti poredeći ovogodišnje sa prošlogodišnjim cenama je da će nas najluđa noć koštati oko 20 odsto više.

"Što je mnogo - mnogo je" prva je pomisao većine građana kada pogledaju novogodišnje cenovnike. Ipak, uprkos basnaslovnim ciframa, ugostitelji se ne žale već ističu da je interesovanje ogromno, a mesto više traži se u većini lokala.

Kada su klubovi i kafane u pitanju, cene ulaznica u Beogradu variraju od 30 do 50 evra, ali u tu cenu nisu uračunati hrana i piće. Pored toga, morate da doplatite mesto za stolom, koje u separeima može iznositi i do 75 evra po osobi, a za te pare dobićete jednu flašu pića i "finger food" meze. 

Titulu najskupljih lokacija za novogodišnji provod ipak odnose organizovani dočeci u hotelima u centru prestonice za koje morate da izvojite i do 210 evra po osobi.

Cene u restoranima uglavnom su nešto manje i kreću se od 45 pa sve do 150 evra.

Foto: Unsplash.com

 

Međutim, izuzetaka ima. Tako u jednom poznatom beogradskom restoranu, gde će goste zabavljati Lepa Brena, doček košta basnaslovnih 300 do 350 evra po osobi!

Organizatori obećavaju dobar provod, bogatu večeru i neograničeno piće, ali po njihovom izboru. Ukoliko se odlučite za, recimo, vino ili pivo drugog proizvođača to ćete morati dodatno da doplatite.

Zbog paprene cene karata, mnogi korisnici društvenih mreža počeli su da se šale koristeći čuvenu i često citiranu repliku Srećka Šojića iz filma „Tesna koža“: „Lepa Brena za četiri osobe za 1.400 evra“.

Beograd, Novi Sad i planine najskuplji izbor

U Skadarliji su restorani već gotovo popunjeni do poslednjeg mesta, a među gostima će najviše biti stranaca i to prvenstveno iz Crne Gore i Bosne i Hercegovine, ali očekuju i puno Turaka i Bugara.

Milica Petković iz jednog poznatog restorana očekuje da se i ove godine traži mesto više.

- Kao i svake godine očekujemo pun restoran. Biće tri menija: mrsni, posni i meni bez svinjetine. Očekujemo i puno gostiju iz inostranstva, pogotovu iz Turske. Već godinama radimo sa njihovim agencija i bude ih baš dosta. Takođe, stižu nam gosti i iz Bugarske, Italije, pa čak i Australije i SAD-a. Ma iz celog sveta! - napominje ona.

Cene u Novom Sadu dosta podsećaju na beogradske, pa doček u hotelima košta između 100 i 200 evra, dok će oni koji 2023. godinu dočekuju u Nišu proći nešto jeftine, jer cena proslave ide od 50 do 70 evra.

Foto: Unsplash.com

 

Sada već tradicionalno, papreno koštaju i dočeci na planinama.

U jednom event centru na Zlatiboru nastupa Ceca Ražnatović, a ako imate želju da u Novu godinu uđete uz njene hitove, za to zadovoljstvo moraćete da izdvojite od 100 do 150 evra.

Iako ovako visoka cifra momentalno asocira na all inclusive uslugu, ovde to nije slučaj, već ćete piće, koje je neizostavni deo novogodišnje proslave morati da doplatite. Ali, ukoliko planirate celo veče da đuskate možete rezervisati i barski stolovi po ceni od 40 evra, na kojem se ne služi hrana.

Na Kopaoniku u poznatom hotelu nastupaju Dragana Mirković i Aca Sofronić.

- Doček Nove godine i žurka za reprizu dočeka, kada nastupa Nataša Bekvalac koštaju od 380 evra pa naviše. Cene su na nivou prošlogodišnjih, a interesovanje je kao i uvek veliko, pogotovu što je Kopaonik jedna od najtraženijih destinacija. Popunjeno je već dve trećine kapaciteta hotela, a verujemo da će i ostatak veoma brzo biti popunjen do poslednjeg mesta - istakli su u ovom hotelu.

Doček košta bogatstvo

Naravno, kako bi u novu godinu ušle tip-top doterane, mnoge dame žele da za to veče počaste sebe novom svetlucavom haljinom i cipelama.

Da stvar bude gora, u najluđoj noći svečana frizura nezaobilazni je detalj, a devojke sve češće imaju želju i da ih za ovu priliku našminka profesionalac. Međutim, devojke se već žale da su njihove usluge poskupele i do 50 odsto. 

Kako kažu, kada se sve sabere, pojedine će doček nove 2023. godine koštati pravo malo bogatstvo!

 

Ostavite komentar