Priče > Društvo

Redak TALENAT: Na srpskom i stranim jezicima PEVA, PRIČA, RECITUJE - al' OTPOZADI

Jovan Jeremić je svoj talenat otkrio slučajno, a sad se sprema da obori Ginisa

Autor: K1info/rina.rs

21/10/2022 > 21:14

podeli vest:

Redak TALENAT: Na srpskom i stranim jezicima PEVA, PRIČA, RECITUJE - al' OTPOZADI
Foto: RINA


Da li ste znali da postoje ljudi koji mogu i bez najmanje muke i greške da pričaju, pevaju i recituju unazad. Jovan Jeremić iz Ivanjice shvatio je da ima ovaj neobičan talenat sa svojih 15 godina. Sada je student u Beogradu i mnogi drugari ga pitaju da im otkrije svoju tajnu, ali je on ipak, čuva za sebe.

- Zanimalo ih je kako to radim, koja je tajna, pa sam im čitao delove iz knjige unazad, ali i pevao neke popularne pesme. Pored toga što mogu da izgovaram reči unazad na maternjem jeziku, problem mi ne predstavljaju ni strani jezici - rekao je Jovan.

- Unazad znam da govorim na engleskom i francuskom, ali ni drugi strani jezici mi nisu problem, samo ako dobro čujem glasove u rečenici - rekao je on.

Svoj talenat otkrio je sasvim slučajno. Jedno veče je ležao u sobi i sve nazive stvari, koje su se tu nalazile, krenuo je da izgovara kontra i bez problema je uspeo. Tome nije puno pridavao značaja, ali kad se slična situacija ponovila i sledeće veče odlučio je da kaže roditeljima.

Foto: RINA

 

- Prvo smo mislili da se šali, da je to navežbao, ali onda sam mu na papiru napisao reč otorinolaringologija, koja je u svakom smislu teška za izgovor i kad nam je to rekao iz cuga shvatili smo da zaista ima talenata - rekao je Jovanov otac Rade Jeremić.

- Došao je i rekao da to može, bili smo malo nepoverljivi, ali smo ubrzo shvatili da se ne šali - rekla je njegova majka Biljana.

Foto: RINA

 

Jovan se ovih dana priprema za obaranje Ginisovog rekorda, a posle Nove godine, znaće se i da li je ovaj mladić iz Ivanjice postao najbolji na svetu.

 

 

 

 

Ostavite komentar