Priče > Društvo

Radnici AERODROM keteringa U ŠTRAJKU: Traže uplatu doprinosa, NEMAJU NI KNJIŽICE

Štrajkači tvrde da je poslodavac prekršio potpisane dogovore i nije izmirio svoja dugovanja zaključno sa 20. septembrom

Autor: K1info

21/09/2022 > 10:38

podeli vest:

Radnici AERODROM keteringa U ŠTRAJKU: Traže uplatu doprinosa, NEMAJU NI KNJIŽICE
Foto: ATA Images


Radnici Aerodrom keteringa stupili su danas u potpunu obustavu rada do ispunjenja svojih zahteva, potvrdio je za Tanjug član prinudnog štrajkačkog odbora Zoran Mišković.

Štrajkači tvrde da je poslodavac prekršio potpisane dogovore i nije izmirio svoja dugovanja zaključno sa 20. septembrom.

Mišković kaže da se traži da poslodavac ispuni sve obaveze prema državi, odnosno doprinose za socijalno i zdravstveno osiguranje radnika koje ne uplaćuje od novembra prošle godine.

Preko 100 radnika, kao i članovi njihovih porodica, zbog toga nemaju zdravstvene knjižice, a ugroženi su i oni koji odlaze u penziju.

Štrajkači podsećaju da su 1. septembra iz istih razloga stupili u obustavu rada koja je posle nekoliko sati prekinuta, jer je poslodavac obećao da će problem biti rešen do 20. septembra.

Navode da je Aerodrom ketering imao rekordne prihode u julu i avgustu, a da ipak nije izmirio obaveze prema radnicima.

Štrajkači napominju da su o svim problemima prethodnih dana posebnim dopisima obavestili predsednika države, predsednicu Vlade i ministra finansija, jer je rad Aerodrom keteringa od nacionalnog značaja.

Radnici u proizvodnji Aerodrom keteringa ističu svoje jedinstvo i očekuju da im se pridruže radnici Aerodrom logistike, vozači koji opslužuju sve avione na beogradskom aerodromu.

Uskoro opširnije na k1info.rs

Ostavite komentar