Priče > Biznis

Malo HOĆU, malo NEĆU - MASK konačno PRELOMIO, ipak KUPUJE TWITTER

Njabogatiji čovek na svetu želi da nastavi kupovinu i to po ceni od 54,20 dolara po akciji

Izvor: K1info/Tanjug

04/10/2022 > 21:08

podeli vest:

Malo HOĆU, malo NEĆU - MASK konačno PRELOMIO, ipak KUPUJE TWITTER
Foto: K1 ilustracija


Milijarder Ilon Mask ipak želi da kupi Twitter i to po ceni koja je dogovorena u aprilu, pre nego što su pregovori propali!

Kako tvrdi Bloomberg, najbogatiji čovek na svetu predložio je da se nastavi s ponudom za preuzimanja i privatizaciju kompanije po ceni od 54,20 dolara po akciji koju je dao ranije, što je izazvalo rast akcija te društvene mreže na Njujorškoj berzi.

Akcije Twitter-a su skočle za 12,7 odsto, na 93 dolara, pre nego što je trgovanje po drugi put obustavljeno. Sa druge strane, vrednost akcija kompanije "Tesle", proizvođača električnih vozila na čijem je čelu Mask, pala za oko 3,0 posto, prenosi Rojters.

Mask je taj predlog izneo u pismu upućenom Twitter, naveo je "Blumberg", pozivajući se na dobro upućene izvore, koji su tražili da ne budu imenovani jer je reč o poverljivoj informaciji.

Rukovodioci Twitter-a i Maskovi advokati nisu bili odmah dostupni za komentar koji je zatražio Rojters.

Foto: Tanjug/AP Photo/Jae C. Hong

 

Ova vest dolazi uoči dugo očekivanog sudskog pretresa i sučeljavanja Maska i Twitter-a na sudu u Delaveru 17. oktobra.

Twitter je pokrenuo sudski postupak protiv najbogatijeg čoveka na svetu tražeći da su naloži Masku da zaključi preuzimanje tog društvenog medija po ceni od 54,20 dolara po akciji, od koje je kasnije odustao.

Foto: Pexels.com

 

Podsetimo, Mask je u aprilu pristao da kupi Twitter za 44 milijarde dolara, ali je posle nekoliko nedelja saopštio da mu ta kompanija ni posle njegovih upornih zahteva nije dostavila tačne podatke o lažnim nalozima i neželjenoj pošti, tvrdeći da je njihov postotak veći od Twitter procene da ih ima manje od pet odsto. Nakon toga je objavio da povlači ponudu za kupovinu te kompanije.

 

 

 

Ostavite komentar