Lifestyle > Putovanja & Hedonizam

Gde ćete za Novu? SRBI NAVALILI na Budimpeštu, Prag i Beč, autobusom može i za 80 EVRA

Već uveliko se planiraju putovanja za doček "najluđe noći" u godini

Izvor: K1info/b92.net

Autor: M. D.

30/11/2022 > 20:00

podeli vest:

Gde ćete za Novu? SRBI NAVALILI na Budimpeštu, Prag i Beč, autobusom može i za 80 EVRA
Foto: Pixabay.com


Putnici već uveliko planiraju gde će provesti "najluđu noć". Kovid protokoli su prošlost, a dok neki jedva čekaju prvi sneg, sankanje i skijanje, turistički radnici kažu da ima i onih koji se ipak odlučuju za egzotične destinacije gde leto traje tokom čitave godine.

Aleksandar Seničić, direktor Nacionalne asocijaije turističkih agencija Srbije (YUTA), kaže da do sada prodati aranžmani pokazuju projekciju da će "preko granice" praznike provesti od 25 do 30 odsto više naših državljana nego prošle i pretprošle godine.

Foto: Pixabay.com

 

- Kada govorimo o njihovom interesovanju ono je uvek najveće za autobuske aranžmane, cene se kreću od 70 evra pa naviše. U zavisnosti od destinacije, broja noćenja. Pre svega gradovi u okruženju, Budimpešta, Prag, Beč, Sofija, Solun, u našem bližem okruženju, Sarajevo, Zagreb, Trebinje su destinacije koje se najviše traže - rekao je Aleksandar Seničić.

U turističkim agencijama kažu da su najatraktivnije destinacije Rim, Pariz, Barselona, ali da  veliki broj naših putnika želi u toplije krajeve.

- Zato ćemo imati i Provansu, Nicu i Siciliju.  Pandemija je umnogome promenila navike putnika, pa se oni danas znatno češće odlučuju da praznike provedu u našoj zemlji. Veliki broj naših putnika želi da rezerviše svoj smeštaj u Srbiji, kako u banjama, tako i na planinama. Sve veći broj turista i bolja hotelska ponuda daje zapravo tu mogućnost da možemo da uživamo u turističkoj ponudi naše zemlje - kažu u jednoj turističkoj agneciji.

Ove godine aranžmani su skuplji pre svega zbog poskupljenja goriva, kao i avio prevoza, pa recimo put u Rim košta oko 370 evra. 

 

 

Ostavite komentar