Lifestyle > Putovanja & Hedonizam

5 DESTINACIJA na kojima MOŽETE da letujete i u OKTOBRU

Na more se može ići i u oktobru, a ukoliko mislite da to mora da bude preskupo, varate se

Autor: City magazine

09/09/2022 > 18:37

podeli vest:

5 DESTINACIJA na kojima MOŽETE da letujete i u OKTOBRU
Foto: Pexels.com


Kad dođe septembar, oni koji su već bili na godišnjem odmoru uveliko razmišljaju o jesenjem zahlađenju, a oni koji tek idu na more jedva čekaju odlazak. A šta ćemo sa onima koji nisu ni išli na odmor?

Ne brinite, na more se može ići i u oktobru, a ukoliko mislite da to mora da bude preskupo, varate se. Tada ne samo da su manje gužve, već postoje i mesta koja vam neće isprazniti kućni budžet, a na kojima je more i dalje dovoljno toplo da se možete kupati. Mi smo izdvojili pet takvih destinacija.

Turska

Foto: Pexels.com

 

Kao mesto koje ima puno sunčanih dana, Antalija je jedno od najboljih mesta koje možete posetiti povoljno u oktobru. Ono što je važno, u desetom mesecu ćete lakše naći povoljne all-inclusive aranžmane uz koje ćete uživati u lepom gostoprimstvu i odličnoj hrani. Pored toga, stari deo grada je idealno mesto za šetanje na prijatnoj temperaturi, a vredi istražiti i okolinu grada.

Egipat

Foto: Pexels.com

 

Verovatno vam je poznato da je Crveno more među najtoplijima na svetu, a u oktobru je i dalje sezona kupanja. Taj mesec je odličan za posetu Šarm el Šeiku ili Hurgadi, jer tada nećete morati da brinete o ekstremnim temperaturama i veoma jakom suncu, a i dalje ćete moći da se okupate, razgledate podvodni svet, vozite kvadove po peščanim dinama i cenkate se na pijacama sa lokalcima. Ukoliko uspete da se organizujete, nije nemoguće svratiti ni do Kaira kad ste već tu.

Kipar

Foto: Pexels.com

 

Kipar je u Evropi, ali ima klimu sličnu onoj na Bliskom istoku, što znači da je jesen pravo vreme za letovanje, odnosno kupanje. Kipar ima prelepe plaže sa zanimljivim okolnim pejzažom, a uvek vredi zaći i malo dublje u ostrvo kako biste otkrili simpatična seoca sa obližnjim vinogradima i, naravno, isprobali vino u nekoj od taverni sa prijateljskom atmosferom.

Maroko

Foto: Pexels.com

 

Da se razumemo, Maroko je uvek zanimljiv za posetu, čak i kada ne idete na kupanje, ali kupanje u oktobru je ipak jedno posebno iskustvo. Sunce je tu, ali tu su i surfovanje i joga kraj vode, tako da je sve u znaku opuštanja i potpunog isključivanja od svakodnevice, a to je baš što nam i treba kada smo na odmoru, zar ne? A tu je uvek i opcija posete nekog od gradova, sa obaveznim doživljajem pijaca prepunih začina i autentičnih lokalnih rukotvorina.

Tenerife

Foto: Pexels.com

 

Nakon ludih letnjih meseci, sve je u oktobru malo sporije, sa manje gužve i slabijim suncem, ali i dalje je dovoljno toplo za kupanje. Ne odlučuje se puno ljudi na odmor na najvećem Kanarskom ostrvu u oktobru, ali to je greška, jer mnogi hoteli tada nude daleko jeftiniji smeštaj nego u jeku sezone. Na ostrvu postoji nekoliko prelepih plaža, pojedine su okružene ogromnim, upečatljivim liticama, a obavezno treba istražiti i unutrašnjost, odnosno Nacionalni park Teide. U okviru njega se nalazi i treći po visini vulkan na svetu, koji možete razgledati tokom vožnje žičarom.

Ostavite komentar